Европейският съюз и САЩ ще създадат работна група за координиране

...
Европейският съюз и САЩ ще създадат работна група за координиране
Коментари Харесай

ЕС и САЩ ускоряват популяризирането на западните ценности по целия света

Европейският съюз и Съединени американски щати ще основат работна група за съгласуване на дейностите за битка с изменението на климата. Това съобщи във вторник ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел на конференция след срещата на върха ЕС-САЩ в Брюксел, оповестяват ТАСС, Агенция Франс Прес и " Ройтерс ".

Европейски Съюз и Съединени американски щати имат намерение да реализират имунизация на три четвърти от международното население до края на 2022 година, а също по този начин се договориха да ускорят популяризирането на своите полезности по целия света , изясни Мишел.

" Обсъдихме и изменението на климата. Решихме да създадем работна група на високо равнище, с цел да засилим нашето съдействие по този въпрос ". Той добави, че Европейски Съюз и Съединени американски щати имат намерение да отделят 100 милиарда $ годишно за подкрепяне на биологичното многообразие в бедните страни.

Европейски Съюз и Съединени американски щати взеха решение да подпишат главен пакт за трансатлантическите връзки .

Срещата на върха ЕС-САЩ реши да сътвори работна група по имунизациите , която да взема решение взаимно проблемите с тяхното произвеждане и доставяне .

Китай е систематичен противник за Европейски Съюз , съобщи Урсула фон дер Лайен. " Ние сме мощни стопански съперници , без никакви въпроси и за това се нуждаем от принадлежности ", сподели тя след диалозите с Байдън.

" Нуждаем се от принадлежности за сигурност в границите на цифровия пазар - да вземем за пример 5G инструментариум, само че също по този начин и директни задгранични вложения, капиталов скрининг... с цел да се подсигурява, че има равни условия. Що се отнася до самата система, това са правата на индивида и човешкото достолепие ... това е главният въпрос, който ясно ни разделя ", добави фон дер Лайен.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън реши да постави завършек на дългогодишния спор с Европейски Съюз по отношение на дотациите за производители на самолети , огромен пробив в комерсиалните връзки сред Съединени американски щати и Европейски Съюз , който идва в навечерието на срещата с съветския президент Владимир Путин в Женева.

Съобщението, че двете страни са постигнали решение в 17-годишен спор за това каква част от държавната дотация всяка страна може да обезпечи за своя колос за произвеждане на самолети - Boeing в Съединени американски щати и Airbus в Европейски Съюз, пристигна, когато Байдън се срещна с Мишел и фон дер Лайен.

С този ход Байдън облекчава главната точка на напрежение в трансатлантическите връзки в миг, в който се стреми да обезпечи необятна европейска поддръжка за напъните му да се опълчи на Русия преди срещата с Путин.

Американският търговски представител Катрин Тай съобщи пред кореспонденти, че съглашението изисква петгодишно прекъсване на цените за самолети и акцентира, че е време да се остави настрани битката и да се съсредоточим върху икономическия напредък на Китай .

" Вместо да се караме с един от най-близките си съдружници, най-сетне се сплотяваме против обща опасност ", сподели Тай. " Разбрахме се да работим дружно за оборване и противопоставяне на непазарните практики на Китай по характерни способи, които отразяват нашите стандарти за лоялна конкуренция. "

Лидерите на континента стават нетърпеливи, че Байдън към момента не се е обърнал към решението на Доналд Тръмп от 2018 година да наложи налози върху вноса върху стомана и алуминий. Дори без да позволяват всички търговски разногласия, чиновниците на Белия дом показаха убеденост, че могат да изградят благосклонност с Европа преди срещата лице в лице с Путин.

Във вторник Белият дом разгласи основаването на взаимен търговско-технологичен съвет сред Съединени американски щати и Европейски Съюз . Съветът ще работи по съгласуване на стандарти за изкуствен интелект, квантови калкулации и био-технологии, както и съгласуване на напъните за подсилване на устойчивостта на веригата на доставки. Байдън назначава държавния секретар Антъни Блинкън, министъра на търговията Джина Раймондо и Тай за съпредседатели на американската страна.

След срещата в Брюксел президентът на Съединени американски щати Джо Байдън отлетя за Женева за срещата с Путин на следващия ден.
 За Фон дер Лайен е чест да посрещне Байдън -
За Фон дер Лайен е чест да посрещне Байдън - " Ние сме другари, ние сме съдружници "

Съединени американски щати се ангажират с поддръжка на демокрацията, споделените ползи и ценности
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР