Европейският съюз и Съединените щати предприемат бавни малки стъпки към

...
Европейският съюз и Съединените щати предприемат бавни малки стъпки към
Коментари Харесай

Еврокомисарят Фил Хоган се надява на мини търговска сделка на ЕС със САЩ

Европейският съюз и Съединените щати подхващат мудни дребни стъпки към "мини " комерсиална договорка, съобщи в петък европейският комисар по търговията Фил Хоган преди негова аудиенция във Вашингтон този месец.

"Ще бъда във Вашингтон идната седмица и се надявам да реализираме по-нататъшен прогрес ", означи той в своя тирада на конференция в Дъблин, Ирландия.

Англия търси метод да се заобиколи процедурата към Северна Ирландия

На 17 март Хоган ще замине за Вашингтон, с цел да изнесе тирада в университета Джорджтаун по отношение на концепциите на Европейски Съюз за промяна на Световната комерсиална организация (СТО). Все още обаче не е ясно, дали той ще се срещне с американския търговски представител на Съединени американски щати Робърт Лайтхайзър по време на своето пътешестване.

В последно време европейските чиновници усилиха опцията за договаряне на така наречен "мини договорка " със Съединени американски щати предвид на опасността да бъдат наложи американски цени за вноса на коли от Европейски Съюз, в случай че не бъде реализирано комерсиално съглашение.

Фил Хоган означи, че договарянията сред двете страни вървят добре, само че уточни, че към момента би трябвало да се преодолеят редица обилни спънки. Той загатна, че евентуалното понижаване на митата върху вноса от индустриалния бранш може да бъде едно от тях, отбелязва БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР