Европейският съюз и Съединените щати планират да укрепят сътрудничеството помежду

...
Европейският съюз и Съединените щати планират да укрепят сътрудничеството помежду
Коментари Харесай

ЕС и САЩ ще укрепват сътрудничеството в областта на новите технологии

Европейският съюз и Съединените щати възнамеряват да укрепят съдействието между тях в региона на регулирането на технологиите, промишленото развиване и търговията. Така считат да оказват помощ на западните съдружници да се конкурират по-ефективно с Русия и Китай в създаването и отбраната на най-важните и най-нови технологии, написа „ The Wall Street Journal ”.

Централна конструкция ще стане новият Съвет по търговия и технологии, за чието основаване страните оповестиха на 15 юни. Целта му ще бъде стимулиране на нововъведенията и вложенията, както и подсилване на веригата за доставки и попречване на ненужните трудности пред търговията. Съпредседатели на съвета от страна на Съединени американски щати ще бъдат държавният секретар Антъни Блинкен, министърът на търговията Джина Раймондо и представителят на Съединени американски щати при комерсиалните договаряния Катрин Тай. Европейският съюз ще бъде показан от заместник-председателя на Европейска комисия Маргрете Вестагер и Валдис Домбровскис.
 Държавите от Европейски Съюз съгласуваха нови правила за пътни такси Държавите от Европейски Съюз съгласуваха нови правила за пътни такси
Представители на държавите-членки на Европейски Съюз и на Европейския парламент се споразумяха за нови правила за събиране на такси за пътешестване в ра...

По думите на Вестагер, първото съвещание на съвета ще се състои през есента. Едно от първите посоки на съдействието сред Европейски Съюз и Съединени американски щати в границите на съвета евентуално ще бъдат микрочиповете. Брюксел и Вашингтон възнамеряват на микрочипове, с цел да обезпечат веригата с доставки, които пострадаха по време на пандемията. Това също е добър метод да се противодейства на Китай, написа изданието.

По-рано Европейски Съюз разгласи задачата си да усили своя дял в международното произвеждане на микрочипове от 10 до 20% и даде обещание да отдели за задачата повече от 150 милиарда $.

Американският Сенат наскоро одобри законопроект за даване на 52 милиарда $ за проучване и произвеждане на микрочипове, като документът следва да бъде утвърден от Камарата на представителите и да бъде подписан от Джо Байдън.

На 15 юни в Брюксел се организира среща на върха ЕС-САЩ, по време на която двете страни се споразумяха за по-тясно съдействие и съгласуваност на политиката във връзка с Китай и Русия, в това число в региона на стопанската система.
 Новата тактика на Европейски Съюз към Русия: противопоставяне, въздържане, взаимоотношение Новата тактика на Европейски Съюз към Русия: противопоставяне, въздържане, взаимоотношение
Върховният комисар по външни работи Жозеп Борел показа през днешния ден взаимно изказване на външнополитическата работа на Европейски Съюз и на Европейскат...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР