Европейският съюз (ЕС) вярва, че течовете от два подводни газопровода

...
Европейският съюз (ЕС) вярва, че течовете от два подводни газопровода
Коментари Харесай

ЕС нарече течовете от Северен поток умишлен акт и заплаши с твърд и единен отговор

Европейският съюз (ЕС) има вяра, че течовете от два подводни газопровода Русия-Германия тази седмица „ не са съвпадане “ и има индикации, че те са били „ тенденциозен акт “. Това сподели в сряда ръководителят на външната политика на блока Жозеп Борел .

В понеделник стана ясно, че двата съветски газопровода " Северен поток " по едно и също време са аварирали поради проблеми с налягането. По-късно датски и шведски сеизмолози, че са записали същия ден мощни детонации в регионите на течовете от газопровода. Шведската полиция да стартира следствие за вероятен бойкот

Борел изрази „ дълбока угриженост " по отношение на течовете на Северен поток 1 и 2 и приканва за следствие. Борел добави в изказване, че " цялата налична информация демонстрира, че тези течове са резултат от съзнателно деяние. "

„ Европейският съюз е надълбоко угрижен за вредите по газопроводите „ Северен поток 1 “ и „ Северен поток 2 “, които доведоха до течове в интернационалните води на Балтийско море “, сподели Борел.

„ Тези произшествия не са инцидентни и засягат всички ни ", сподели още Борел. По негови думи всяка умишлена интервенция в европейската енергийна инфраструктура е изцяло неприемлива и ще бъде посрещната с „ корав и обединен отговор “.

По-рано председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен сподели, че приключването на газ от газопровода " Северен поток " в Балтийско море е " акт на бойкот ".

" Говорих за саботажа на " Северен поток " с (датската министър-председателка Мете) Фредериксен ", написа Фон дер Лайен в Туитър. " Изключително значимо е да се проверяват случаите и да се стигне до същината на събитията и аргументите за тях. Всяко спиране на дейната европейска енергийна инфраструктура е недопустимо и ще получи допустимо най-строг отговор ", сподели още тя.

Във вторник Кремъл разгласи, че е " извънредно смутен " от течовете, открити по газопроводите " Северен поток 1 и 2 ". Говорителят на съветското президентство Дмитрий Песков съобщи, че никаква догадка не би трябвало да бъде изключена, в това число тази за бойкот.

Съветникът на украинския президент Володимир Зеленски - Михайло Подоляк сподели, че течовете са " планувана терористична офанзива на Русия и акт на експанзия против Европейския съюз ".

Заради теча Дания вкара неразрешени зони за прекосяване на кораби към остров Борнхолм. Впоследствие се разбра, че доста е спаднало налягането и в двете тръби.

" Северен поток 1 " е от началото на септември, а " Северен поток 2 " по този начин и не проработи, защото не получи оторизация след началото на съветската инвазия в Украйна. Въпреки че и двата газопровода не работят, тръбите са цялостни с природен газ.

Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 година до 2004 година излъчва излъчвания на български език. От началото на 2019 година Свободна Европа е възобновена като цифрова платформа за даване на мултимедийно наличие на български език.
Фейсбук конгрес Най-ново видео  Пътят към Народното събрание:
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР