Европейският съюз (ЕС) ще адаптира правилата си за държавна помощ,

...
Европейският съюз (ЕС) ще адаптира правилата си за държавна помощ,
Коментари Харесай

Лайен: ЕС трябва да адаптира правила, за да бори конкуренцията със САЩ

Европейският съюз (ЕС) ще приспособява разпоредбите си за държавна помощ, за да предотврати приключването на вложения, провокирано от новия пакет дотации за зелена сила в Съединени американски щати.

Това съобщи в неделя ръководителят на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен, представена от " Ройтерс ".

Изявлението бе направено в тирада в белгийския град Брюж.

" Конкуренцията е нещо положително, само че тази конкуренция би трябвало да зачита равни условия, сподели тя. Законът на Съединени американски щати за понижаване на инфлацията би трябвало да ни накара да помислим по какъв начин можем да подобрим нашите рамки за държавна помощ и да ги приспособяваме към нова световна среда ", добави тя.

Блокът от 27 страни се притеснява, че Законът за понижаване на инфлацията на Съединени американски щати на стойност 430 милиарда $ с неговите великодушни данъчни облекчения може да отклони бизнеса от Европейски Съюз и да сложи в неравностойно състояние европейските компании, от производителите на коли до производителите на зелени технологии.

Темата е една от няколкото в дневния ред на Срещата на Съвета по търговия и технологии ЕС-САЩ, която ще се организира на 5 декември.

Сред участниците са държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън, министърът на търговията Джина Раймондо и комерсиалният представител на Съединени американски щати Катрин Тай, дружно с изпълнителните вицепрезиденти на ЕКВалдис Домбровскис и Маргрете Вестагер.

Припомняме, че през август президентът Джо Байдън подписа в Белия дом огромен закон за опазването на здравето, налозите и климата на обща стойност 750 милиарда $

Байдън съобщи тогава, че законодателството, наречено Закон за понижаване на инфлацията, е " един от най-значимите закони в нашата история ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР