Европейският съюз (ЕС) се придвижва към орбитата на интереси на

...
Европейският съюз (ЕС) се придвижва към орбитата на интереси на
Коментари Харесай

Политологът Първан Симеонов: ЕС клони към Москва

Европейският съюз (ЕС) се придвижва към орбитата на ползи на Москва. Това сподели в изявление за седмичното обзорно предаване „ Метроном “ на Радио „ Фокус “ политологът Първан Симеонов, изпълнителен шеф на „ Галъп интернешънъл “, във връзка срещите на президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов с съветския държавен глава Владимир Путин.
Според Симеонов българската страна стартира да схваща спецификата на политическите времена, в които сигурни сътрудници не съществуват и по-фриволна игра сред Европа и Азия наподобява като рационален ход.
Той изясни, че България се пробва да осребри позицията си сред Изтока и Запада. „ Срещите на Радев и Борисов с Владимир Путин са позитивни, само че надали са главен способ на общността за нейното доближаване с Русия “, установи Симеонов.
„ Президентът мина пръв, зададе политическата посока, каквато е работата на един президент, а министър-председателят влезе в конкретността. Втори извод от тази среща е, че конкретността можеше да бъде повече. Дори в по-проправителствено настроените медии сякаш няма някакви страшни фанфари след тази среща, просто тъй като се очакваше някаква съответна вест. И третият извод е, че срещата не беше европейско-руска, а се очакваше, с изключение на да бъде деклариран българският народен интерес, да има и някакъв европейски привкус “, разяснява Симеонов.
Той добави, че връзката на главните страни от Европейски Съюз с Русия се реализира интензивно. „ Оттук нататък общността би трябвало да се опази от демонстрация на нарцисизъм и избрани страни-членки да не потърсят споразумяване на национални ползи с Москва “, акцентира Симеонов. Той заключи, че срещите на немския канцлер Ангела Меркел и френския президент Еманюел Макрон с съветския държавен глава изобщо не идват в случен миг.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР