Европейският съюз (ЕС) осъжда по най-категоричен начин последната ескалация, предприета

...
Европейският съюз (ЕС) осъжда по най-категоричен начин последната ескалация, предприета
Коментари Харесай

ЕС осъжда по най-категоричен начин последната ескалация, предприета от Русия

Европейският съюз (ЕС) осъжда по най-категоричен метод последната ескалация, подхваната от Русия в нейната противозаконна, непровокирана и с нищо неоправдана експанзия против Украйна. Това се показва в Декларация на Върховния представител Жозеп Борел във връзка на Руската военна експанзия против Украйна, оповестена на уеб страницата на Министерството на външните работи (МВнР). Общата позиция в декларацията е съгласувана на изключителна среща на Съвет „ Външни работи “ на Европейски Съюз, в който взе участие и служебният министър на външните работи министър Николай Милков.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 7099
„ Въпреки множеството апели от страна на интернационалната общественост към Русия да спре неотложно военната експанзия против Украйна, съветското управление, за жалост, реши друго. На 21 септември Русия избра пътя на борбата, като разгласи частична готовност в страната, като поддържа организирането на противозаконни „ референдуми “ на украински територии, понастоящем окупирани от Русия и като насочи следващи закани за потребление на оръжия за всеобщо поразяване “, се споделя в декларацията.

В нея се отбелязва, че Европейски Съюз препотвърждава, че най-строго осъжда проектите за образуване на противозаконни „ референдуми “, чиято цел е да бъдат анексирани от Русия елементи на Донецка, Херсонска, Луганска и Запорожка области, окупирани сега от Русия. „ Тези противозаконни „ референдуми “ са следващото жестоко посягане против независимостта, суверенитета и териториалната целокупност на Украйна и съществено нарушаване на Устава на Организация на обединените нации “, написа още в документа.

В него се показва, че дейностите на Русия в Украйна не престават да заплашват мира и сигурността в Европа и по света, и имат тежки световни последствия, изразяващи се в нараснала продоволствена неустановеност и покачващи се цени на силата.  

„ Европейски Съюз препотвърждава апелите си към Русия да зачита правилата на Устава на Организация на обединените нации и да се откаже от противозаконните си проекти. Русия, нейното политическо управление и всички забъркани в организирането на тези „ референдуми “, както и в други нарушавания на интернационалното право и интернационалното филантропично право в Украйна, ще бъдат държани виновни, като допълнителнителни ограничаващи ограничения против Русия ще бъдат препоръчани допустимо най-скоро в съгласуваност с нашите сътрудници “, се споделя в декларацията.

В нея е записано, че Европейски Съюз и страните членки в никакъв случай няма да признаят тези територии като нещо друго, с изключение на като част от Украйна и ще продължат да поддържат напъните на Украйна да възвърне своята териториална целокупност толкоз дълго, колкото е належащо.

„ В сходство с Устава на Организация на обединените нации и интернационалното право, Украйна упражнява законното си право да се пази от съветската експанзия, с цел да си възвърне цялостен надзор над своите територии и има правото да освободи окупираните територии в границите на интернационално приетите й граници.  Приветстваме смелостта и триумфите на Украинските въоръжени сили по време на актуалното контранастъпление. Ще продължим да поддържаме напъните им посредством даване на военно съоръжение толкоз дълго, колкото е належащо “, се споделя в декларацията.  

„ В допълнение към големите премеждия, породени на украинския народ от съветската експанзия, Русия избра в допълнение да усили цената на войната си и за съветското население посредством частичната готовност.

Споменаването на нуклеарни оръжия не разклаща нашата отдаденост, решителност и единение да застанем до Украйна и нашата всеобхватна поддръжка за способността на Украйна да пази своята териториална целокупност и суверенитет толкоз дълго, колкото е належащо. Още повече “, се отбелязва в документа. В него се показва, че Европейски Съюз удостоверява уговорката си да продължава да поддържа устойчивостта на страните от Източното партньорство и Западните Балкани.

„ Европейски Съюз остава хладнокръвен в поддръжката си за независимостта, суверенитета и териториалната целокупност на Украйна и изисква Русия неотложно, изцяло и абсолютно да изтегли всички свои войски и военно съоръжение от цялата територия на Украйна в границите на нейните интернационално приети граници “, написа в умозаключение в Декларацията на Върховния представител Жозеп Борел.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР