Европейският съюз(ЕС) обмисля въвеждане на данък интернет върху дигиталните гиганти,

...
Европейският съюз(ЕС) обмисля въвеждане на данък интернет върху дигиталните гиганти,
Коментари Харесай

ЕС: Данци интернет и нерециклирана пластмаса в битката с коронавируса

Европейският съюз(ЕС) обмисля въвеждане на налог интернет върху цифровите колоси, върху нерециклираната пластмаса и дял от приходите от схемата за търговия с парникови излъчвания да влизат в бюджета на общността, с цел да има задоволително средства за превъзмогване на последствията от епидемията от ковид. Това заяви ръководителят на Европейския парламент Давид Сасоли на конференция след началото на видеоконференцията на Европейския съвет през днешния ден. Лидерите на общността търсене на решения за справяне с икономическите последствия от ковид.
" Европарламентът поддържа предложенията бъдещият бюджет на Европейски Съюз да има перо за икономическо възобновяване, както и да бъде стихотворец нов общ дълг в интерес на най-засегнатите страни. Досегашните оферти на Европейската комисия за стопански ограничения против рецесията са в вярната посока ", сподели Сасоли.
Ако европейският пазар не е обединен, не може да става въпрос за рестартирането на стопански системи, които са тясно взаимосвързани и мощно подвластни, акцентира той.
" Някои страни са по-засегнати от пандемията от други и това изисква взаимност. Дошло е времето да оставим настрани слепия нарцисизъм и да превърнем солидарността, която е в основата на европейския план, още веднъж в наш водещ принцип ".
Екологичен потенциал одобри резолюция преди седмица, в която евродепутатите приканиха за огромен пакет от стопански ограничения след рецесията, в това число за издаването на облигации за възобновяване, обезпечени от бюджета на Европейски Съюз. Резолюцията също по този начин се афишира за обединен европейски отговор и основаването на фонд за взаимност против ковид с размер от най-малко 50 милиарда евро.
" Нужните големи вложения ще би трябвало да бъдат финансирани от доста повишен дълготраен бюджет на Европейски Съюз, който ще разчита на съществуващи фондове, само че и на новаторски финансови принадлежности като облигации за възобновяване, обезпечени от бюджета на Европейски Съюз. Ще са нужни нови източници на запаси за бюджета на Европейски Съюз като налог върху цифровите колоси, върху нерециклираната пластмаса и дял от приходите от схемата за търговия с излъчвания ", изясни той.
" Светът, който ще се появи след рецесията, ще бъде друг. Европейският план би трябвало да се възползва от опцията да образува нова епоха. Днес повече от всеки път е значимо Европа се потвърди почтена за полезностите си, които дружно с върховенството на закона са ядрото на нашия общ план - Европейският съюз ", сподели още ръководителят на Европарламента.
Вижте още:
Икономическо решение за битка с ковид - има предложение от 9 страни-членки на Европейски Съюз
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 23 април
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР