Европейският съюз (ЕС) е увеличил вносът на природен газ през

...
Европейският съюз (ЕС) е увеличил вносът на природен газ през
Коментари Харесай

ЕС е увеличил вноса на газ с 10 % през 2017 г. , заплащайки за него около 75 млрд. евро


Европейският съюз (ЕС) е нараснал вносът на природен газ през 2017 година с 10 % спрямо 2016 година, като е заплатил за него сума от порядъка на 75 милиарда евро (ръст от 28 %). Това излиза наяве от доклада за тримесечието за европейските газови пазари на Европейската комисия.

„ Вносът през 2017 година е бил от порядъка на 360 милиарда куб метра, което е с 10 % повече, в сравнение с през 2016 година. Сумата за вноса (на естествен газ) се прави оценка на 75 милиарда евро “, се споделя в документа.

През четвъртото тримесечие на предходната година вносът се е нараснал с 6% по отношение на аналогичния интервал на 2016 година. С изключение на Либия, вносът от всички направления (Русия, Норвегия, Алжир, а също и доставките на полутечен природен газ ) са се нараснали в годишно изражение. Сумата за импорт на „ синьо гориво “ през последното тримесечие се прави оценка на към 21 милиарда евро, излиза наяве от данните от отчета.
Сумата за вноса на природен газ през четвъртото тримесечие е била с към 18 % по-висока, в сравнение с аналогичния интервал на предходната година. За цялата година нарастването на заплатената сума е 28%, се споделя в документа.

В същото време от известие преди няколко дни ( 20 март) на ръководството за газовата инфраструктура на Европа излиза наяве, че поради студеното време тегленето от газохранилищата, да вземем за пример на 28 февруари тази година е достигнало най-високото равнище от 2011 година насам – 11.4 TWh. В същото време равнището на предпазване в газохранилищата е най-ниското още веднъж от 2011 година насам – едвам 21,7 % към 18 март.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР