Европейският съюз(ЕС) е подготвил законопроект, с който ще позволи на

...
Европейският съюз(ЕС) е подготвил законопроект, с който ще позволи на
Коментари Харесай

Financial Times: ЕС ще разреши на всяка от страните от общността да блокира вноса на руски газ

Европейският съюз(ЕС) е подготвил законопроект, с който ще разреши на страните членки независимо да блокират вноса на газ от Русия, оповестява в.Financial Times.

В законопроекта се предлага на страните - членки на ЕС да се даде правото да не разрешават на съветски и беларуски компании да купуват потенциал в техните газопроводи и терминали за полутечен природен газ. Високопоставен чиновник на Европейски Съюз съобщи пред Financial Times, че мярката ще разреши на европейските енергийни компании да приключват договорите с съветските снабдители на газ, без да заплащат обилни обезщетения.

Очаква се представителите на страните членки в Европейския парламент да одобрят текста на самодейността през днешния ден, 8 декември. Вестникът напомня, че Европейски Съюз предлага също по този начин да се разширят ограниченията за стабилизиране на цените на газа и за понижаване на потреблението на газ. Министрите на енергетиката на Европейски Съюз ще обсъдят въпроса на 19 декември, прецизира Financial Times.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР