Европейският съюз е замразил руски активи на стойност над 17

...
Европейският съюз е замразил руски активи на стойност над 17
Коментари Харесай

ЕС е замразил руски активи на стойност над 17 милиарда евро

Европейският съюз е замразил съветски активи на стойност над 17 милиарда евро посредством наложените на страната наказания, заяви комисарят по правораздаването Дидие Рейндерс, представен от ДПА.
" До момента са замразени активи на 90 лица в седем страни членки на стойност над 17 милиарда евро, 2,2 милиарда от които - в Германия ", сподели белгийският политик пред медийната група " Функе ".

От началото на спора в Украйна през февруари, Европейски Съюз е приел осем пакета наказания против Русия. 
Украински политици неколкократно призоваваха тези замразени активи да се употребяват за възобновяване на страната им след края на войната. " Ако средствата, замразени от Европейски Съюз, са от незаконен бизнес, е допустимо да се трансфорат в компенсационен фонд за Украйна. Те обаче са надалеч от нужното за възобновяване ", разяснява тематиката Рейндерс.
Като част от глобите на Запада бяха замразени валутни запаси на съветската централна банка в размер на 300 милиарда евро, напомни той. " От моя позиция, има опция тези средства да се задържат като гаранция, до момента в който Русия не пожелае непринудено да взе участие във възобновяване на Украйна ", счита еврокомисарят.

 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР