Европейският съюз е ускорил работата си за създаването на специален

...
Европейският съюз е ускорил работата си за създаването на специален
Коментари Харесай

ЕС ускорява работата по механизма за заобикаляне на санкциите на САЩ срещу Иран

Европейският съюз е ускорил работата си за основаването на специфичен механизъм, който да улесни търговията с Иран в подтекста на глобите на Съединени американски щати. Това разгласи говорителката на Европейската комисия Мая Кочиянчич в Брюксел.

Преди дни Съединени американски щати още веднъж постановиха втория кръг от наказания против Иран, като най-новите ограничения са във връзка с износа на нефт на страната, наред с други неща.

" Работата по основаването на специфичния механизъм продължава и в действителност се форсира ", разяснява Кочиянчич.

Тя посочи, че механизмът ще даде опция на европейските експортьори и вносители да правят законна търговия с Иран.

Европейският съюз показва страдание от дейностите на оператора за банкови преводи SWIFT да блокира иранските банки от услугата, добави представителят на Брюксел.

" Ние като Европейски съюз оставаме ангажирани с поддръжката на иранското нуклеарно съглашение, което е въпрос на нашата лична сигурност и затова ще продължим да се стремим да запазим изгодите, които произтичат от това съглашение ", добави говорителката на Европейска комисия.

Банковата мрежа SWIFT разгласи в понеделник, че е блокирала няколко ирански банки от услугата в светлината на решението на Вашингтон да възобнови нуклеарните наказания против Техеран. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР