Европейският съюз е тази арена, на която можем да компенсираме

...
Европейският съюз е тази арена, на която можем да компенсираме
Коментари Харесай

Доц. Пламен Ралчев, Д21: ЕС е арена, на която можем да компенсираме недостатъците на българското политическо пространство

Европейският съюз е тази сцена, на която можем да компенсираме минусите на българското политическо пространство,  съобщи претендентът за европейски народен представител на „ Движение 21 “ доцент Пламен Ралчев в предаването „ Референдум “. По думите му Европейски Съюз би трябвало да подчертава върху хората и да се трансформира в това място, където върховенството на закона и самостоятелните права на всички европейски жители са обезпечени. Единствено тогава ще се оправим с корупцията и в дълготраен проект ще реализираме по-добър обществен статус, счита той.

„ Най-големият проблем на България е, че вижда Европейски Съюз само като обезщетителен орган за всички дефицити, които си ги имаме в страната. Ясно е че имаме неприятно ръководство, ясно е че нещата нито се създават като ясна тактика и реализация на политики, да не приказваме за бистрота на ръководството и отговорност на тези, които вземат решения и реализират политиките. Европейски Съюз не е панацея за всичко, само че би трябвало да търсим синергия сред политиките и средствата, които Съюзът влага в разнообразни стратегии и реализацията им у нас “, добави доцент Ралчев.

Той означи, че има голямо разминаване сред финансирането и неизпълнението на задачите на това финансиране. „ В случая с България можем умерено да кажем, че с помощта на европейските средства у нас се финансират проведени незаконни групи. Къщите за посетители и други такива начинания, финансирани с евросредства в последна сметка финансират един политико-икономически картел в България, който задълбочава неравенствата и обществените проблеми, в сравнение с да ги взема решение “, съобщи Пламен Ралчев.

За да реализира страната ни по-добър обществен статус за жителите си, би трябвало да работи за икономическото си развиване, а не да разчита, че Европейски Съюз ще ни даде средства. Според доцент Ралчев би трябвало да се вкарат правилата на заслужено и равно възнаграждение за еднакъв труд в мултинационални компании , да се приравняват командировъчните при изпращане на чиновниците. Но с цел да се случат тези хрумвания, те би трябвало да бъдат стабилно прилагани и съчетавани с други дейности в областта на икономическото развиване. Миграцията на капитали в Европейски Съюз е част от решението за това да се търсят механизми за равнене на приходите и за стимулиране на стопанската система. Важно е обаче да се обърне внимание на регулирането на тази миграция на капитали, тъй като търсенето на по-изгодни условия в страни с по-ниски ставки за работна заплата и по-нисък корпоративен налог не е преференциално за самите страни. Така че преместването на производства и на вложения от една държава-членка в друга би трябвало да бъде мъдро ръководено, с цел да може да се преодолеят разликите в икономическото закъснение.

Партията абсолютно поддържа основаването на европейска прокуратура и кандидатурата на Лаура Кьовеши , съобщи Ралчев и увери, че има потребност от работеща, наднационална институция, която съществено да се заеме с следствието на измамите.

На въпрос за имигрантите в Европа, доцент Ралчев съобщи, че Европейски Съюз въобще не е бил квалифициран за мигрантската вълна, а този развой имал потребност от съществено ръководство.

От партията с ръководител Татяна Дончева желаят усилване на външната граница и вложения в изнесени пунктове и центрове отвън територията на Европейски Съюз, където да се генерира повече сигурност и оттова да се ръководят миграционните процеси.

„ Още от 2014 година се опитваме да дадем на българските гласоподаватели една опция на статуквото, което ни е наложено досега. Статукво, в което действително няма опция. Политическият монопол, който огромните партии постановиха през последните години е извънредно нездравословен за България и точно дребните партии за опцията българските жители да изберат нещо друго. Те би трябвало да спрат да се опасяват и да считат, че резултатите от изборите са предрешени и няма смисъл да се гласоподава. Истината е че те имат избор “, приключи претендентът на „ Движение 21 “, които се явяват с №24 в бюлетината.

ЕВРОПЕЙСКИ ИЗБОРИ 2019
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР