Европейският съюз е поискал от Унгария да реформира законите си

...
Европейският съюз е поискал от Унгария да реформира законите си
Коментари Харесай

ЕС обвърза милиардите евро за Унгария с реформа на публичните й поръчки

Европейският съюз е изискал от Унгария да реформира законите си за публичните поръчки, с цел да се прекратят систематични измами с евросредства преди да стартира раздаването на милиардите евро по проекта на Европейски Съюз за възобновяване от пандемията, заяви организация Ройтерс, базирайки се на вътрешен документ.

Европейската комисия, която е натоварена с ръководството на проекта, възлизащ на 750 милиарда евро, към този момент е споделила на няколко страни членки, че би трябвало да подобрят предложенията си за консумиране на полагащата им се част от средствата.

Европейски Съюз упорства за цялостни промени в унгарските закони за публичните поръчки, видно от документ на Европейска комисия, изпратен на 26 януари, в който са изложени съответните законодателни промени, изисквани от държавното управление на Виктор Орбан.

" Конкуренцията при обществените поръчки на процедура е незадоволителна ", показва документът и прибавя, че това е обвързвано със " систематични нарушавания ", " довели до най-високи финансови корекции в историята на структурните фондове през 2019 ".

Ройтерс отбелязва, че към този момент няма отговор от унгарското държавно управление на молбата да разяснява документа.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР