Европейският съюз е направил почти всичко по силите си за

...
Европейският съюз е направил почти всичко по силите си за
Коментари Харесай

Меркел: Дебатите за споразумение за Брекзит трябва да продължат във Великобритания

Европейският съюз е направил съвсем всичко по силите си за постигането на приемливо съглашение за Брекзит, а Англия е мястото, където по-нататъшни полемики по въпроса са най-необходим и, съобщи немският канцлер Ангела Меркел, представена от Ройтерс.

На конгреса на немската асоциация на работодателите Меркел съобщи, че ще направи всичко допустимо, с цел да има съглашение за Брекзит, тъй като едно безредно овакантяване на Англия би помрачило бъдещите връзки сред Европейски Съюз и някогашната страна членка. 

" Ще направя всичко допустимо, с цел да бъде реализирано съглашение. Нерегулиран Брекзит е допустимо най-лошият вид, освен за стопанската система, само че и за психологическия климат на бъдещите ни връзки ", сподели тя. 

" Вече щяхме да имаме съглашение, в случай че не беше ирландската граница ", добави тя. " Постигнахме прочут прогрес, само че по този въпрос ще са нужни още доста полемики, изключително във Англия. Като страни членки можем да създадем единствено две неща: да се отнасяме към Англия в другарски дух на партньорство и да бъдем единни като оставащите 27 ", акцентира Меркел. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР