Европейският съюз е готов да отпусне до 900 милиона евро

...
Европейският съюз е готов да отпусне до 900 милиона евро
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен: ЕС обмисля голям пакет от помощи за Тунис

Европейският съюз е подготвен да отпусне до 900 милиона евро за подкрепяне на стопанската система на Тунис , както и незабавна спомагателна бюджетна помощ от 150 млн. евро, „ след реализиране на нужното съглашение “ . Това разгласи през днешния ден председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен , представена от „ Reuters “.

Европейски Съюз е подготвен да даде на Тунис и 100 млн. евро за ръководство на границите , издирвателни и избавителни действия, ограничения за битка с трафика на хора и връщане на мигранти, с цел да се оправи с миграционния проблем, съобщи Фон дер Лайен при визитата си в северноафриканската страна дружно с министър-председателката на Италия.

Припомняме ви, че Сирия ще отвори още веднъж посолството си в Тунис , откакто северноафриканската страна заяви за назначението на нов дипломат в Дамаск. Тунис стана следващата арабска страна, възстановила дипломатическите си връзки със Сирия напоследък. Много страни в района скъсаха връзките си с Дамаск преди едно десетилетие след експлоадирането на гражданската война в Сирия през 2011 година

Решението на президента на Тунис Каис Сайед да назначи нов дипломат бе утвърдено незабавно, а сирийското държавно управление отвърна със същото. Това е най-новото развиване, което се вписва в районната наклонност на доближаване с разкъсваната от война страна , която се форсира след смъртоносното земетресение на 6 февруари в прилежаща Турция и възобновяване на дипломатическите връзки сред Саудитска Арабия и Иран с посредничеството на Китай.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР