Европейският съюз е готов да отговори на протекционистичните търговски мерки,

...
Европейският съюз е готов да отговори на протекционистичните търговски мерки,
Коментари Харесай

ЕС трябва да отговори на протекционистичните търговски мерки

Европейският съюз е подготвен да отговори на протекционистичните търговски ограничения, обявиха през днешния ден европейските водачи, откакто разискаха комерсиалните връзки на блока, в това число засилващото се напрежение със Съединени американски щати, съобщи ДПА.

Американският президент Доналд Тръмп наложи мита върху вноса на стоманени и алуминиеви артикули от Европейски Съюз по-рано този месец, като заплаши с мита и европейските коли.

" Европейски Съюз би трябвало да отговори на всички дейности от очевидно протекционистично естество ", декларират европейските водачи в декларация.

Те показват цялостна поддръжка за ответните мита, оповестени предходната седмица от Брюксел в отговор на американските цени, както и за всички други ограничения, готови от Европейската комисия в отбрана на европейския пазар.

Очаква се на продължаващата през днешния ден двудневна среща на върха да бъде разисквана промяната на еврозоната, подкрепяна от Франция и Германия, която обаче среща мощна опозиция измежду северните членки на валутния съюз.

Миналата седмица на среща с френския президент Еманюел Макрон в резиденция Мезеберг немският канцлер Ангела Меркел за първи път категорично поддържа предлагането му за обединен бюджет на Еврозоната, съобщи Българска телеграфна агенция. Днес обаче Макрон евентуално ще срещне обилни компликации в напъните си да убеди европейските водачи да одобряват тази концепция, разясняват специалисти.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР