Европейският съюз е готов "да действа до дни", ако евентуалните

...
Европейският съюз е готов "да действа до дни", ако евентуалните
Коментари Харесай

ЕС заплаши САЩ със светкавични мерки заради антируските санкции

Европейският съюз е подготвен "да работи до дни ", в случай че възможните бъдещи наказания от страна на Съединени американски щати против Русия обиден енергийната сигурност на Европейски Съюз. Това съобщи ръководителят на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер пред организация Ройтерс.

"Американският законопроект може да има непредумишлени едностраннни резултати, които да обиден енергийните ползи на Европейски Съюз. Затова през днешния ден (26 юли) Европейската комисия заключи, че в случай че опасенията ни не бъдат взети поради, сме подготвени да реагираме в границите на няколко дни. " Америка преди всичко " не значи ползите на Европейски Съюз " на последно място ". Тясното съдействие сред съдружници е в основата на осъществяването на Минските съглашения ", предизвести ръководителят на Европейска комисия.

Точно глобите против съветските енергийни планове, които въздействат на цели 8 енергийни плана, измежду които и такива от евентуална изгода за България и присъединяване имат както европейски, по този начин и съветски компании, принудиха Европейската комисия да планува незабавно разискване на случилото се още през днешния ден (26 юли). Още откакто Сенатът утвърди първия пакет от ограничения, Германия и Австрия излязоха с обща декларация против дейностите на Съединени американски щати.

Като цяло признатият през днешния ден от Камарата на представителите на Конгреса закон, който занапред би трябвало да мине отново през Сената и да бъде утвърден от американския президент Доналд Тръмп, отрази някои от настояванията на Европейски Съюз. Все още обаче остава казусът, че Съединени американски щати може да наложи наказания, в това число запор на активи, на европейски компании, които развиват активност на американска територия и в същото време вземат участие в реализацията на енергийни планове дружно с съветски компании.

Припомняме, че самият президент Доналд Тръмп не е склонен с нови наказания по отношение на Русия. На процедура гласуваният тази нощ законопроект дава опция на Конгреса да постанова несъгласие на каквито и да е независими начинания на Белия дом и да облекчи глобите против Русия, Иран и/или Северна Корея.

Освен това глобите от 2016 година против Русия, които бяха наложени от режима на Барак Обама, към този момент се трансформират в закон, прецизира The Hill. Това значи, че Русия няма да може да употребява два парцела за дипломатически задачи - възбрана, наложена още от Обама, написа Фокус.

Новите ограничения плануват редуциране на 14 дни на оптималния период на пазарно финансиране на съветските банки, които се намират в черния лист на Съединени американски щати още от времето на Обама, а на глобените компании от нефтогазовия бранш - на 30 дни.

Документът също по този начин планува, че президентът на Съединени американски щати ще може да постанова наказания на лица, които имат желание да вложат в строителството на съветски експортни тръбопроводи повече от 5 милиона $ за година или 1 милион $ едновременно. Под удар попадат също по този начин лицата, които дават на плана услуги, технологии или оказват осведомителна поддръжка.

Беше категорично изяснено обаче, че американски планове за изследване и рандеман на нефт и природен газ отвън американска територия ще бъдат засягани единствено и само, в случай че в тях има съветско присъединяване от над 33% и не приказваме за съветска компания в черния лист на Съединени американски щати.

Срещу Иран пък има наказания поради иранската ракетна стратегия, а против Северна Корея се включват наказания поради потребление на рабски труд за развиване на нуклеарната и ракетната стратегия на КНДР, както и против севернокорейския експорт.

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР