Европейският съюз е дал убежище на повече от половин милион

...
Европейският съюз е дал убежище на повече от половин милион
Коментари Харесай

ЕС е дал убежище на повече от половин милион бежанци през 2017 г.

Европейският съюз е дал леговище на повече от половин милион бежанци (538 000) през 2017 година, като Германия е поела повече от 60% от тях, демонстрират данни на " Евростат ", представени от " Ройтерс ". Броят им е по-нисък с към една четвърт спрямо 2016 година Пълната статистика можете да видите тук.

Сирийските жители съставляват към една трета от получилите леговище през 2017 година, следвани от афганистанци и иракчани. В България отбрана са получили най-вече сирийци (1530), следвани от иракчани (110).

През 2017 година максимален брой хора, получили отбрана, са били регистрирани в Германия (325 400), следвана от Франция (40 600), Италия (35 100), Австрия (34 000) и Швеция (31 200). В България позитивен отговор на молбите си за леговище са получили 1 705 души.

На глава от популацията в Германия са регистрирани най-вече утвърдени молби на търсещи леговище, следвана от Австрия и Швеция. На другия полюс по този индикатор са Словакия, Чехия и Полша.

Германия е съгласна да одобри още 10 000 бежанци

Междувременно еврокомисарят за миграцията, вътрешните работи и поданството Димитрис Аврамопулос заяви, че държавното управление на Германия е според да одобри още 10 000 бежанци от Северна Африка и Близкия изток като част от стратегия на Европейски Съюз, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Германия се е съгласила с проекта по-рано тази седмица, сподели Аврамопулос пред немската медийна група " Функе ". " Германското държавно управление още веднъж е на предна линия по въпросите на интернационалната взаимност ", съобщи той.

След като други страни от Европейски Съюз се съгласиха да одобряват 40 000 бежанци, задачите на програмата бяха реализирани и евентуално ще бъдат надхвърлени, сподели Аврамопулос преди среща с немския вътрешен министър Хорст Зеехофер в Берлин.

Програмата, оповестена предишното лято, има за цел да обезпечи директен и сигурен маршрут до Европа за най-нуждаещите се от леговище. До есента на 2019 година минимум 50 000 индивида, най-вече от Северна Африка, би трябвало да намерят нов дом в Европейски Съюз.

Аврамопулос приканва Германия да отстрани граничния надзор, въведен по време на бежанската рецесия, при която 890 000 души потърсиха леговище в страната през 2015 година Шенгенската зона разрешава обновяване на граничния надзор в интервали на рецесия, само че Аврамопулос сподели, че не може да допусне това да продължава безкрайно. " Трябва бързо да се върнем към естественото действие на Шенгенската система ", съобщи той. Германия възнамерява да удължи контрола на границата с Австрия след изтичащия през май краен период.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР