Европейският съюз е бил тотално неподготвен за пандемията от коронавирус,

...
Европейският съюз е бил тотално неподготвен за пандемията от коронавирус,
Коментари Харесай

The Guardian: ЕС беше тотално неподготвен за пандемията от коронавирус

Европейският съюз е бил тотално неопитен за пандемията от ковид, а независимите реакции на страните са попречили още повече на груповото справяне с рецесията. Това са част от заключенията в следствие на английския вестник The Guardian за отговора на COVID-19.
Две европейски организации, свързани със опазването на здравето, предизвестяват още през януари 2020 година за надвисналата заплаха. На тези сигнали обаче, никой не обръща внимание, излиза наяве от материала на изданието.
На среща на 17 януари се явяват едвам 12 от 27 представители на европейски здравни министерства, плюс този на Англия, предава bTV. Дни по-късно, на специфична конференция, спешният координационен екип на Европейската комисия е шокиран от отсъствието на публицисти в залата, защото по това време медиите избират да отразяват договарянията към Brexit.
Закъснява и първата среща на европейските здравни министри. Тя е отсрочена с три седмици поради това, че хърватският министър, който би трябвало да я провежда, е заплетен във финансов скандал в родината си.
Оказва се и, че европейските страни нямат защитни средства, тъй като са унищожили негодните и не са попълнили запасите си. Като образец се показва Франция, която през 2011 година разполага с над милиард и половина маски, а при започване на тази година – едвам със 117 милиона. Едва когато осъзнават казуса при започване на март 2020 година, държавните управления на 15 от 27-те страни членки лимитират търговията на защитни средства и медикаменти. По този метод те безусловно обричат тежко потърпевшата по това време Италия, тъй като никой не е подготвен и зовът за помощ на страната е посрещнат с оглушително безмълвие.
" Молбата на Италия не бе чута от нито една страна от Европейски Съюз. Това означаваше, че не просто Италия не бе готова, никой не бе подготвен. Липсата на помощ за страната не беше поради липса на съчувствие. Тя беше от липса на съоръжение ", споделя комисарят по ръководството при рецесии Янез Ленарчич.
Още: " Повече случаи на ковид като безусловно число, по-малко като % "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР