Европейският съюз декларира, че е готов за преговори, ако британският

...
Европейският съюз декларира, че е готов за преговори, ако британският
Коментари Харесай

Брюксел готов да преговаря с Великобритания, но има условие

Европейският съюз заявява, че е подготвен за договаряния, в случай че английският министър-председател Борис Джонсън желае да разиска излизането на Англия от общността, само че акцентира, че съглашението за Брекзит не предстои на предоговаряне, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Говорителката на Европейската комисия Аника Брайтхарт съобщи, че съглашението за Брекзит е " най-хубавата допустима договорка ", която Англия ще получи.

По думите й Брюксел е разполагаем, в случай че Лондон " желае да договаря и да обясни своята позиция по-подробно ".

Британският министър Майкъл Гоув, отговарящ за планирането на Брекзит без договорка, сподели, че е тъжен от нежеланието на Европейски Съюз да стартира нови разисквания за съглашение за излизане на Англия от общността, само че съобщи, че Лондон остава подготвен за договаряния за нова договорка, показва Ройтерс.

" Дълбоко съм тъжен, че в този момент Европейски Съюз, наподобява, отхвърля да договаря с Англия ", сподели той.

" Министър-председателят е явен: той желае да контракти добра договорка с Европейски Съюз и ще приложи цялата сила на държавното управление, и ще направи по този начин, че да можем да договорим нова договорка в дух на другарство ", съобщи Гоув.

" Наистина имаме потребност от нов метод. Каквото и да стане, въпреки да оставаме подготвени и да имаме предпочитание за договаряния, Европейски Съюз би трябвало да разбере, че напущаме на 31 октомври, със или без договорка ", сподели той.

Ирландският министър-председател Лио Варадкар съобщи, че Англия и Европейски Съюз ще водят договаряния години наред, даже при Брекзит без договорка.

" Не се схваща изцяло, че това няма да завърши на 31 октомври. Някои хора, които познавам, са се уморили от Брекзит и може да помислят, че това би трябвало да завърши на 31 октомври, със или без договорка ", сподели той.

" Ако няма договорка, тогава в избран миг ще би трябвало да стартираме договаряния още веднъж, а първите въпроси в дневния ред ще бъдат правата на жителите, финансовото споразумяване и решението за ирландската граница ", съобщи Варадкар.

По думите му при Брекзит без договорка няма да отпадне защитният механизъм за ирландската граница, против който се опълчва Джонсън.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР