Европейският съюз даде зелена светлина на нова морска мисия за

...
Европейският съюз даде зелена светлина на нова морска мисия за
Коментари Харесай

Борел с остра критика: Планът за унищожаване на Хамас не работи

Европейският съюз даде зелена светлина на нова морска задача за сигурност в Червено море за отбрана на корабоплаването от офанзиви на йеменските бунтовници хути, подкрепяни от Иран. Решението пристигна след съвещание на Съвета по външни работи, на което висшият представител на Европейски Съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел разгласи утвърждението на съвета на задачата, препоръчана от Италия, Франция и Германия, по време на конференция в Брюксел в понеделник. „ Червено море беше високо в нашата полемика. По принцип се съгласихме да създадем интервенция на Европейския съюз за морска сигурност и да обсъдим другите разновидности на тези задачи, които предлагам на държавите-членки. Сега би трябвало да преминем към единогласие, с цел да забележим по кое време ще може да сътвори тази задача ", сподели Борел.
Борел също се спря на въпроса за замразените съветски активи, отбелязвайки политическо съглашение сред държавите-членки на Европейски Съюз за завършване на работата въз основа на предложение, направено през декември.
„ Що се отнася до обездвижените съветски активи, мисля, че мога да кажа, че имаме политическо съглашение за завършване на работата въз основа на предлагането, което внесохме през декември, като се фокусираме върху приходите. За момента става дума за доходи, за непредвидени облаги печалби. Сигурен съм, че това ще бъде финализирано скоро ", сподели той.
На фронта в Близкия изток Борел разкритикува проекта на Израел за заличаване на палестинската формация Хамас в Газа, заявявайки, че той не работи. Той акцентира нуждата от решение с две страни и прикани интернационалните сътрудници да се оттеглен от продължаващата смъртоносна борба в Газа. „ Повече гибел, повече опустошения и повече компликации за народа на Газа, за палестинския народ, няма да оказват помощ да победим Хамас или да реализираме идеологията. Това няма да донесе повече сигурност на Израел. Напротив. И по тази причина се нуждаем от да удвоим напъните си към интернационалните сътрудници, с цел да преминем от тази смъртоносна борба към решение “, сподели той.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР