Европейският съюз беше тласнат в криза в петък, когато Испания

...
Европейският съюз беше тласнат в криза в петък, когато Испания
Коментари Харесай

Найджъл Фараж: Независимостта на Каталуния е „най-страшният кошмар“ на Брюксел

Европейският съюз беше тласнат в рецесия в петък, когато Испания се изправи пред действителната опция да се разпадне, написа английското евроскептично издание The Daily Express, което потърси мнението на някогашния водач на „ ЮКИП “(Партия на независимостта на Обединеното кралство “ Найджъл Фараж по въпроса. Той дефинира оповестяването на самостоятелност на Каталуния, като „ най-страшния призрачен сън “ на Брюксел и добави,че „ това е направило Брекзит да наподобява като пикник в неделен следобяд “.

Депутатите в каталунския районен парламент гласоподаваха в интерес на резолюция за оповестяване на самостоятелност на региона от Мадрид. Десетки хиляди се стекоха по улиците на Барселона, с цел да честват, а централното испанско държавно управление се задейства незабавно и наложи непосредствено ръководство над самостоятелния район, пишат от изданието и прибавят, че опцията за пораждане на конфликти сред испанските сили за сигурност и каталунците кара Европа да трепери.

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер призна, че съществуването на Европейски Съюз е застрашено. Той съобщи, че Общността „ няма потребност от повече пукнатини и разделения “. Но, съгласно един от знаковите водачи на придвижването за излизане на Англия от Съюза, Найджъл Фараж, Европейски Съюз частично е виновен за рецесията, тъй като е подкрепил намерено държавното управление в Мадрид.

„ Това е най-страшният призрачен сън на Жан-Клод Юнкер. Европейски Съюз поддържа испанската грубост и обърна каталунците против себе си. Това прави Брекзит да наподобява като пикник в неделен следобяд “, съобщи някогашният водач на „ ЮКИП “. В материала на Express се загатва и това, че Тереза Мей е била измежду първите водачи, изразили поддръжка за испанския министър председател Мариано Рахой.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР