Европейският Съвместен изследователски център е констатирал, че по време на

...
Европейският Съвместен изследователски център е констатирал, че по време на
Коментари Харесай

Тревожна тенденция: Пандемия от самота в Европейския съюз

Европейският Съвместен проучвателен център е установил, че по време на пандемията от COVID-19 броят на хората, които се усещат самотни, се е удвоил. В отчета си по отношение на обстановката със самотата в Европейски Съюз специалистите на центъра предизвестяват, че съществува риск от развиване на „ от “, който изисква незабавна интервенция, предава БГНЕС.

Според отчета на JRC, всеки четвърти гражданин на Европейски Съюз се усеща уединен, а броят на самотните хора измежду всички възрастови групи се е удвоил по време на пандемията от ковид. В съпоставяне с 2016 година равнището на самотност измежду лицата сред 18 и 35-годишна възраст се е нараснало четири пъти, се споделя в документа.
 10 аргументи за какво интелигентните дами са самотни 10 аргументи за какво интелигентните дами са самотни
Невъзможно е да бъдете щастливи във всички аспекти на живота. Задължително с нещо няма да ви провърви (има пари, няма любов; има обич,...

Ако през 2016 година към 12% от жителите на Европейски Съюз са се чувствали самотни, по време на пандемията броят им е достигнал 25 %. Освен това казусът със самотата стои с идентична заостреност пред хората от всички възрастови категории, както и пред мъжете и дамите. Самотата се претърпява еднообразно мъчно както от жителите на градовете, по този начин и на селските региони, написа в отчета. 

Ако в интервала преди пандемията Северна Европа беше районът с най-ниско - единствено 6%, равнище на самотност, в този момент всички елементи на Европейски Съюз демонстрират на практика идентични равнища – сред 22 и 26%. Сред жителите на Европейски Съюз приблизително с 20-30% са намалели позитивните чувства - жизненост, успокоение, интензивност, любознание, заинтригуваност. Със същия % са се нараснали негативните страсти, в това число напрежение и подтиснатост.

Върху този растеж на възприятието за самотност несъмнено са оказали въздействие и санитарните ограничения по изолираност, само че съществуват опасения от развиване на допустима пандемия от самотност. Това изисква интервенция и ефикасни ограничения за противопоставяне, се акцентира в отчета.

Заместник-председателят на Европейската комисия по въпросите на демографията Дубровка Шуйца означи във връзка отчета, че „ пандемията от ковид е извадила на напред във времето такива проблеми като самотата и обществената изолираност “. „ Тези проблеми съществуваха и по-рано, само че обществото не им обръщаше огромно внимание. Сега би трябвало да стартираме да разбираме по-добре тези проблеми и да ги решаваме. Трябва да помислим по какъв начин със взаимни старания да изградим по-устойчиво и сплотено общество “, сподели тя.
 СЗО: Пандемията ще окаже дълготрайно влияние върху психологичното здраве на хората СЗО: Пандемията ще окаже дълготрайно влияние върху психологичното здраве на хората
Пандемията от ковид ще окаже дълготрайно въздействие върху психологичното здраве на хората. За това предизвестява Световната здравна орга...

Европейските политици акцентират, че е нужна всеобхватна работа на всички институции на Европейски Съюз за превъзмогване на европейския проблем със самотата. Следващото изследване по въпросите на самотата измежду жителите на Европейски Съюз се възнамерява да бъде извършено през 2022 година Предвижда се също основаване на интернет платформа за мониторинг на самотата в действително време.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР