Европейският съвет ще заседава днес и утре в Брюксел, като

...
Европейският съвет ще заседава днес и утре в Брюксел, като
Коментари Харесай

Европейските лидери обсъждат военната помощ за Украйна в Брюксел

Европейският съвет ще заседава през днешния ден и на следващия ден в Брюксел, като в дневния ред са включени разисквания по въпросите за стопанската система, енергетиката, миграцията и помощта за Украйна. Преди началото на съвещанието през днешния ден държавните и държавните ръководители на страните от Европейски Съюз ще беседват с генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш за провокациите пред света.

Предвижда се по-късно към срещата да се причисли президентът на Украйна Володимир Зеленски. Той ще взе участие онлайн онлайн, като това ще бъде осмото му включване в съвещание на Европейския съвет. Предвижда се да бъде разисквана още веднъж нуждата от ускорение на доставките на муниции за Украйна .

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел означи в писмото си до участниците в срещата по-рано тази седмица, че Европейски Съюз ще препотвърди готовността си да резервира поддръжката за Киев. Той добави, че ще бъдат разисквани опциите за търсене на отговорност от причинителите на военни закононарушения в Украйна, за потребление на запорираното в Европейски Съюз съветско имущество за възобновяване на нападнатата страна, както и за разрастване на европейското произвеждане на муниции.

Мишел добави, че на срещата ще бъдат разисквани въпросите за сигурни енергийни доставки на налични цени. Предвижда се също Европейската комисия да заяви за напредъка по въпросите, свързани с миграцията и защитата на външните граници на Европейски Съюз.

Утре участниците в Европейския съвет ще беседват с ръководителите на Европейската централна банка Кристин Лагард и на Еврогрупата Паскал Донъхю.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР