Европейският съвет, представляващ лидерите на двадесет и седемте държави членки,

...
Европейският съвет, представляващ лидерите на двадесет и седемте държави членки,
Коментари Харесай

Дванадесет страни ще имат допълнителни места в следващия Европейски парламент

Европейският съвет, представляващ водачите на двадесет и седемте страни членки, ни твърди, че това решение е " бюджетно неутрално ", т.е. не води до увеличение на бюджета на Европейски Съюз.
Броят на членовете на Екологичен потенциал се преразглежда преди всеки европейски избор. Лисабонският контракт планува оптимален брой от 751 членове на Екологичен потенциал (включително председателя), като всяка страна има не по-малко от шест членове на Екологичен потенциал и не повече от 96. 
Германия, най-населената страна в Европейски Съюз, има 96 членове на Екологичен потенциал.
Броят на местата понижа на 1 февруари 2020 година от 751 на 705 заради напускането на английските членове на Екологичен потенциал вследствие на Brexit.
Изборите за Европейски парламент ще се проведат в 27-те страни от Европейски Съюз от 6 до 9 юни 2024 година Те ще доведат до възобновяване на ръководителите на европейските институции, в това число Комисията и Европейския съвет.
       Евродепутатите се избират посредством всеобщи директни избори за период от 5 години.

Това нарастване с петнадесет места отразява " демографските промени в страните членки ", се показва в изказване на Съвета.

По две спомагателни места получават Франция (с което нейните евродепутати ще станат 81), Испания (с общо 61 евродепутати след промяната) и Нидерландия (31 евродепутати).

По едно в допълнение място ще получат девет страни: Австрия (20 евродепутати), Дания (15), Белгия (22), Полша (53), Финландия (15), Словакия (15), Ирландия (14), Словения (9) и Латвия (9).

Европейският съвет, състоящ се от водачите на 27-те страни членки, твърди, че това решение е " бюджетно неутрално ", т.е. не води до увеличение на бюджета на Европейския съюз.

Броят на членовете на Европарламента се преразглежда всякога преди европейски избори. Лисабонският контракт планува оптимален брой от 751 депутати (което включва и председателя), като всяка страна има не по-малко от шестима и не повече от 96 представители в него.

Германия - страната с максимален броя на популацията в Европейски Съюз - има 96 евродепутати, предава Българска телеграфна агенция.

От 1 февруари 2020 година броят на местата е понижен от 751 на 705 заради излизането на Англия от Европейски Съюз (т. нар. Брекзит) и напускането на английските евродепутати.

Изборите за Европейски парламент ще се състоят в 27-те страни Евросъюза от 6 до 9 юни 2024 година Те ще доведат до възобновяване на ръководителите на европейските институции, в това число Комисията и Европейския съвет. Евродепутатите се избират посредством всеобщи директни избори за период от 5 години.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg