Европейският съвет не е обсъждал имена на кандидати за следващ

...
Европейският съвет не е обсъждал имена на кандидати за следващ
Коментари Харесай

В Брюксел не са обсъждали имена на кандидати за следващ председател на ЕК

Европейският съвет не е обсъждал имена на претенденти за идващ ръководител на Европейската комисия. Това заяви ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск, написа novini.bg.

Той добави, че разискването на имена може да се чака на срещата на държавните и държавните ръководители от Европейски Съюз през юни. Туск означи, че съгласно участниците в съвещанието не може определянето на ръководителя на Европейска комисия да стане автоматизирано. Никой не може да бъде изключен от този развой, по-голяма е вероятността да бъде определен някой от предварителните претенденти, добави той.

Туск означи, че определянето на идващия началник на Европейска комисия, съгласно договорите за Европейски Съюз, се прави от Европейския съвет с квалифицирано болшинство (55 на 100 от страните в Европейски Съюз, представляващи 65 на 100 от популацията в Общността) и се удостоверява от Европейския парламент с болшинство (50 на 100 от броя на евродепутатите плюс един, т.е. 376 гласа). Той заяви, че стартира съвещания с Екологичен потенциал, както и че решенията зависят от положителната воля.

Всички държавни и държавни ръководители желаят допустимо най-хубави връзки с Екологичен потенциал в хода на договарянията. Искаме да уважим Екологичен потенциал. Вярвам, че ще намерим най-хубавия излаз в договарянията, тъй като е в общ интерес да реализираме болшинство. Никой няма интерес от междуинституционален конфликт, съобщи Туск.

Той изрази вярата за обективна делба на висшите постове в Европейски Съюз сред дамите и мъжете, като посочи, че това очакване имат и болшинството от участниците в Европейския съвет. Ясно е през цялото време, че договорите са по-важни от политическите визии. Решаването на въпроса за управлението на Европейската централна банка не е партийно съревнование, това е политически извънредно самостоятелна институция, добави той.

По неговите думи на днешното съвещание е било оценено, че има потребност от болшинство от най-малко три партии в Екологичен потенциал. Според Европейския съвет нарасналото присъединяване на жителите в изборите демонстрира, че те се вълнуват и че имат разнообразни отзиви. Голямото болшинство гласоподава за единен и мощен Европейски Съюз, и това е мощен знак. Европа печели от изборите. Европейците видяха какво значи напускането на Европейски Съюз в реалност поради събитията във Англия, това бе ваксина против пропагандата и подправените вести, заключи Туск.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР