Европейският самолетостроителен гигант Airbus обяви сключването на договори с френското

...
Европейският самолетостроителен гигант Airbus обяви сключването на договори с френското
Коментари Харесай

Airbus модернизира летящи цистерни за 1,2 млрд. евро

Европейският самолетостроителен колос Airbus разгласи сключването на контракти с френското Министерство на защитата на обща стойност от 1,2 милиарда евро. Те са свързани с модернизацията на самолетите за дозареждане във въздуха A330 MRTT, показва Българска телеграфна агенция.

Това е военна трансформация на пътническия A330, която се прави от общоприети серийни машини в профилиран цех на Airbus в Испания. Тя е необикновена с обстоятелството, че може да се употребява освен като " летяща цистерна ", само че и като транспортна машина. Освен това самите MRTT самолети могат да се зареждат един различен и по този метод да прекарват извънредно дълъг интервал от време във въздуха.
 Latecoere към този момент сглобява всички порти за европейските самолети Airbus A320 в Пловдив
Ключов съставен елемент за един от най-популярните самолети в света се сглобява в Пловдив

Компанията има опция доста да разшири завода си у нас

При потребност, на борда могат да се качат до 380 души или 130 заболели на носилки.

В момента такива самолети имат или са поръчали Франция, Англия, Испания, Нидерландия, Бразилия, ОАЕ, Саудитска Арабия, Южна Корея, Сингапур и Австралия.

Френските Военновъздушни сили обаче все още имат най-голяма флотилия от A330 MRTT. Модернизацията им е обвързвана с увеличение на потенциала и с възстановяване на информационните системи, в това число - на тяхната резистентност на разстройства и на рискови метеорологични условия.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР