Европейският самолетостроителен гигант Airbus е на път да постигне най-голямата

...
Европейският самолетостроителен гигант Airbus е на път да постигне най-голямата
Коментари Харесай

Airbus е на път да сключи най-голямата в историята си сделка за продажба на 430 самолета А320 за близо 50 млрд. долара



Европейският самолетостроителен колос Airbus е на път да реализира най-голямата в неговата история комерсиална договорка, продавайки на американската капиталова компания  Indigo Partners цели 430 самолета от известния модел A320 за голямата сума от близо 50 милиарда $, оповестява организация Блумбърг. Според организация Ройтерс става въпрос за продажби на към 400 самолета Airbus 320 за 40 милиарда $.

С тази договорка Airbus ще засенчи трагично поръчките за продажби на самолети от страна на Boeing Co., които американският съперник съумя да завоюва в последното време и по-специално на приключващото в четвъртък авиошуо в Дубай. Оформящата се мега договорка също по този начин ще съставлява голям триумф за шефа на продажбите на Airbus Джон Лейхи, който е на път да се пенсионира след кариера в продължение на доста десетилетия, в която той съумя да продаде хиляди самолети и да направи европейския самолетопроизводител главен съперник на американския колос Boeing Co.

За водената от Бил Франке компания Indigo Partners, договорката с Airbus планува модернизиране на самолетния парк и увеличение на флотилиите на свръх нискотарифни превозвачи от Денвър до Будапеща. Трябва да се има поради, че в капиталовото портфолио на Indigo има редица нискотарифни самолетни компании като Frontier Airlines, мексиканската Volaris, европейския транспортьор Wizz Air Holdings Plc. и новостартиралата JetSmart, която стартира да действа през тази година в Чили.

Според Блумбърг, голямата по своите мащаби договорка включва 273 самолети A320neo и 157 от по-големия вид A321neo. Въз основа на цените по каталога за A320neo, който е най-продаваният аероплан на Airbus, договорката ще коства към 49,5 милиарда $ преди нормалните в такива случаи отстъпки.

Въпреки най-голямата в историята на Airbus договорка, източници от компанията означават, че към момента има опция да бъдат материализирани и още няколко продажби до края на значимото за самолетната промишленост събитие в Дубай, приключващо на 16-и ноември. Те визират възможното съглашение с въздухоплавателната компания EgyptAir Airlines Co. за продажба на самолети A320neo и договорка с нискотарифният транспортьор FlyDubai, който се допуска, че има поръчки за 175 самолета, които обаче ще бъдат разпределени сред самолети A321neo на Airbus и 737 Max на и Boeing Co.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР