Европейският съд за правата на човека в Страсбург отхвърли жалбата

...
Европейският съд за правата на човека в Страсбург отхвърли жалбата
Коментари Харесай

Съдът в Страсбург отхвърли жалбата на Брайвик срещу условията в затвора

Европейският съд за правата на индивида в Страсбург отхвърли жалбата на норвежкия всеобщ палач Адреш Брайвик, който се оплаква, че съвсем цялостната изолираност, в която е подложен, съставлява нечовешко и унизително отношение, съобщи Ройтерс.

Брайвик, който предходната година публично смени името си на Фьотолф Хансен, умъртви 77 души и рани други 42 през 2011 година, откакто взриви коли бомби в центъра на Осло и нападна събиране на младежката организация на Норвежката работническата партия на о.Ютьоя.

Базираният в Страсбург съд отхвърли жалбата с претекста, че тя е неприемлива и я оредели като „ явно неоснователна “.  От съда също по този начин разясниха, че решението е дефинитивно.

През 2016 година областен съд в Осло отсъди в интерес на Брайвик, откакто заключи, че той е бил подложен на „ нечовешко и унизително отношение “ в пандиза. Решението обаче бе анулирано през март 2017 година от апелативен съд в норвежката столица, до момента в който по-късно същата година Върховният съд на Норвегия заяви че няма да прегледа жалбата на Брайвик.

Норвежкото държавно управление съобщи, че драконовските ограничения против Брайвик са оправдани, защото 39-годишният крайнодесен екстремист не се е покаял за действията си и може да бъде атакуван от други пандизчии.

Брайвки излежава 21-годишна присъда с опция за удължение, която е допустимо най-тежката в скандинавската страна. Единствените му контакти са с юристи и служебни лица в пандиза, като охранители и здравни служащи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР