Европейският съд за правата на човека (ЕСПЧ) отхвърли иска на

...
Европейският съд за правата на човека (ЕСПЧ) отхвърли иска на
Коментари Харесай

Съдът в Страсбург отхвърли иска на опозиционна телевизия срещу Грузия

Европейският съд за правата на индивида (ЕСПЧ) отхвърли желае на притежателите на грузинската опозиционна телевизия " Рустави 2 ". Те упрекват Върховния съд на страната в пристрастия и настояват, че страната ги тормози.

В последните години малкия екран, която е сериозна по отношение на Москва, е обект на правосъден спор за собствеността. През 2017 година Върховният съд реши, че някогашният съсобственик Кибар Халваши е бил заставен да се откаже от контролният си пакет акции от тогавашния президент Михаил Саакашвили. Според институцията сегашните притежатели би трябвало да възстановят собствеността на Халваши, който е покровител на ръководещата партия " Грузинска фантазия ".

Преди две години Европейски съд по правата на човека краткотрайно спря осъществяването на присъдата, а притежателите на " Рустави 2 " заведоха ново дело с претекста, че не са имали обективен развой.

Днешното решение анулира " замразяването " на предходната присъда и отхвърля да одобри желае на " Рустави 2 ".

Генералният шеф на малкия екран Ника Гварамия назова решението " шокиращо " и съобщи, че то ще бъде обжалвано. Служители на медията предизвестиха, че няма да работят под управлението на мениджмънт, назначен от Халваши.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР