Европейският съд по правата на човека в Страсбург призова Москва

...
Европейският съд по правата на човека в Страсбург призова Москва
Коментари Харесай

ЕСПЧ с призив към Русия да отмени разпускането на Центъра за човешки права Мемориал

Европейският съд по правата на индивида в Страсбург прикани Москва да анулира днешно правосъдно решение за разпускането на Центъра за човешки права " Мемориал ".

Европейското правораздаване се нуждае от време, с цел да прегледа тъжба на центъра и неразрешената през вчерашния ден негова централна конструкция " Мемориал ". Правозащитниците са упрекнати в нарушение на закона за " задграничните сътрудници ". Център " Мемориал " проверява сталинските чистки и поддържа лист с политически пандизчии, в това число рецензия на Кремъл Алексей Навални.

Списъкът включва и " Свидетелите на Йехова ", както и мюсюлмани, наказани за тероризъм. Вашингтон осъди решението за закриване. Париж и Лондон го оповестиха за " ужасна загуба за съветския народ " и следващ " вцепеняващ удар върху свободата на словото " в Русия.

" Мемориал " може да бъде премахнат, в случай че Русия престане да изтезава, отвлича, задържа и да не проверява тези случаи. Ако тези практики спрат никой няма да идва в " Мемориал " и да желае отбрана ", съобщи Мария Ейсмонт - юрист на центъра за човешки права " Мемориал ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР