Европейският съд по правата на човека в Страсбург прие за

...
Европейският съд по правата на човека в Страсбург прие за
Коментари Харесай

За изнудване за 1 млн. евро: Съдът в Страсбург поема Киркоров

Европейският съд по правата на индивида в Страсбург одобри за разглеждане жалбата на френския артист и композитор Дидие Маруани по отношение на неговия арест в Москва по заявление, подадено от съветската естрадна звезда от български генезис Филип Киркоров, разбра HotArena.

Драмата се разигра в края на 2016 година, когато Маруани и неговият юрист Игор Трунов бяха арестувани от полицията в един от клоновете на Сбербанк в центъра на съветската столица.

Действията на органите на реда бяха предизвикани от заявление на Киркоров, в което той се жалваше, че Дидие го е изнудвал за 1 млн. евро. По-късно композиторът и юристът бяха пуснати на независимост, като против тях не беше повдигнато наказателно обвиняване, писа „ Телеграф “.

През март т.г. Маруани подаде иск за 4,2 млн. $ против Филип. По думите на юриста на западния създател в песента на Киркоров „ Жестока обич “ има основни заимствания от творбата на френския композитор Symphonic Space Dream. Това е вторият иск на френския музикален създател против Киркоров.

През 2016 година Маруани, който е и водач на групата Space, подаде аналогично заявление в Московския градски съд. Тогава той реши да съди Киркоров за близо 1 млн. евро, само че искът му не бе задоволен поради нарушение на процедурата.  
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР