Европейският съд по правата на човека в Страсбург даде срок

...
Европейският съд по правата на човека в Страсбург даде срок
Коментари Харесай

Съдът в Страсбург: България трябва да търси споразумение за царските имоти

Европейският съд по правата на индивида в Страсбург даде период на българското държавно управление до 13 септември да показа възраженията си или да потърси съглашение със Симеон Сакскобургготски по две от трите тъжби, свързани с върнатите му и след това още веднъж отнети парцели.

Съдът в Страсбург е разгледал жалбите, подадени от Сакскобургготски и петима членове на царското семейство, оповестява dir.bg.

Едната е за наложения през 2009 година от Народното събрание мораториум върху царските парцели и възбрана на семейството да се разпорежда с тях. Втората тъжба е против влезнали в действие правосъдни решения, съгласно които реституцията на ловните хижи “Ситняково ” и “Саръгьол ” е противозаконна.

Според съда в Страсбург третата тъжба - за връщане на собствеността върху двореца „ Кричим “, е неоснователна, защото по проблема има дефинитивно решение на българския съд.

Магистратите смятат, че не може, въз основа на преписката по делото, да се дефинира допустимостта и основателността на жалбите, подадени от Сакскобургготски и сестра му във връзка с решението на Народното събрание от 2009 година, невъзможността им да оспорят това решение и решенията на националните съдилища по отношение на " Сарагьол " и " Ситняково ".

В известието на съда се показва, че мнението не визира разногласието за парцелите всъщност, а единствено това дали жалбите на Сакскобургготски и другите членове на семейството, са основателни.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР