Европейският съд по правата на човека може да принуди България

...
Европейският съд по правата на човека може да принуди България
Коментари Харесай

Принуждават България да признае еднополовите бракове

Европейският съд по правата на индивида може да принуди България да признае еднополовите бракове, оповестява "Ню Йорк Таймс ".

Съдът преглежда въпроса за признание на гейбраковете в страните от Европейски Съюз, където те не са позволени, откакто Конституционният съд на Румъния е изискал да се произнесе по правосъдно дело, заведено от двама мъже, които желаят подписаният посред им брак им да бъде приет от румънските управляващи.

Юстина Йонеску, румънски юрист, сподели пред Европейския съд по правата на индивида, че бракът сред двамата би трябвало да бъде приет въз основа на правилото за свободно придвижване в Европейски Съюз.

„ Уверени сме в мъдростта на съдиите от Европейския съд и се надяваме, че те ще вземат решение в наша изгода и ще сложат завършек на несправедливостта в Румъния “, сподели Адриан Коман, който от 2012 година насам води правосъдни борби за това брачният му съюз с американеца Клайбърн Робърт Хамилтън да бъде приет от румънските управляващи.

Представители от Румъния, Унгария, Полша и Латвия обаче обявиха на слушанията в Люксембург, че не желаят терминът „ съпруг/съпруга “ да се отнася към еднополови съюзи.

Според представители на Европейската комисия, еднополовите бракове или гражданските партньорства се признават в 22 от 28 страни-членки на Европейски Съюз. Румъния, Полша, Словакия, България, Литва и Латвия все още не дават правна отбрана за еднополовите съюзи.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР