Европейският съд по правата на човека (ЕСПЧ) постанови, че Русия

...
Европейският съд по правата на човека (ЕСПЧ) постанови, че Русия
Коментари Харесай

Съдът в Страсбург: Русия е виновна за убийството на шпионина Литвиненко |

Европейският съд по правата на индивида (ЕСПЧ) постанови, че Русия е виновна за убийството на някогашния разузнавач Александър Литвиненко, токсичен с полоний през 2006 година във Англия , съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Според съда " е прекомерно евентуално " отровителите, открити от английско следствие, " да са работили като сътрудници на съветската страна ". Съдът акцентира, че Москва не е показала " приемливо и безапелационно " различно пояснение, нито е опровергала заключенията на английското следствие.

В началото на януари 2016 г. говорителят на съветското външно министерство Мария Захарова обяви, че дейностите на управляващите във Англия, свързани с следствието на гибелта на Литвиненко, основават рисков казус и подменят обективното правосъдно следствие с поръчков и политически фарс.

Според нея Лондон е е употребявал вътрешни правни механизми, с цел да прикрие обстоятелствата, с които разполага. Тя дефинира следствието като непрозрачно и с авансово избрани резултати, а задачата е била да бъде очернена Русия и нейното управление. 

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пък разгласи, че Москва не се интересува от заключенията на английското следствие, а депутати от съветската Дума нарекоха " безсъдържателни " обвиняванията, идващи от Лондон.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР