Европейският съд по правата на човека (ЕСПЧ) е изискал информация

...
Европейският съд по правата на човека (ЕСПЧ) е изискал информация
Коментари Харесай

Предаденият на Турция Абдуллах Бююк съди България

Европейският съд по правата на индивида (ЕСПЧ) е изискал информация от българското държавно управление за предаването на турските управляващи на Абдуллах Бююк. Той бе изпратен в Турция от Министерство на вътрешните работи, макар че българският съд отхвърли два пъти да го екстрадира с аргумента, че ще бъде преследван поради политическите си убеждения.

В родната си страна предприемачът бе упрекнат в тероризъм поради благосклонностите му към придвижването на Фетуллах Гюлен, който режимът на Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26 февруари... към профила подозира като уредник на опита за прелом от лятото на 2016 година

Бююк е подал тъжба против страната ни предходната година с изказване, че нарушен член 3 от Конвенцията за отбрана правата на индивида - възбрана за изтезания или нечовешко или унизително отношение или наказване. В нея се сочи и друго нарушаване на конвенцията - на член 13 - липса на дейно вътрешноправно средство за отбрана от нарушаване. Информацията бе доказана от правосъдното министерство написа в. Сега.

Европейски съд по правата на човека е изискал информация дали той е имал разполагаем дейно вътрешно правно средство, с цел да се отбрани от връщане в Турция. Бююк бе предаден на турските управляващи, откакто президентството отхвърли да му даде политическо леговище и с формалния мотив, че валидността на паспорта му е изтекла. Той бе безусловно похитен на улица в "Младост ", а предаването му стана тихомълком - за него се разбра от турските медии.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР