Европейският регулаторен орган по лекарствата заяви в сряда, че е

...
Европейският регулаторен орган по лекарствата заяви в сряда, че е
Коментари Харесай

Хакери нападнаха Европейската агенция по лекарствата

Европейският регулаторен орган по медикаментите съобщи в сряда, че е бил обект на хакерска атака и проверява случая благодарение на правоохранителните органи.

Европейската организация по медикаментите (EMA), която дава отговор за оценката и утвърждението на медикаменти, медицински произведения и ваксини за Европейския съюз, не даде повече детайлности за нападението.

"EMA не може да даде спомагателни детайлности, до момента в който следствието продължава. Допълнителна информация ще бъде предоставена след време ", се споделя в изказване на EMA, представено от Ройтерс.

В момента организацията е в развой на оценка на няколко ваксини против Covid-19, в това число тези, създадени от фирмите Moderna и Pfizer/BioNTech.

Все още не е ясно по кое време и по какъв начин се е провела хакерската офанзива, нито кой е виновен или какви данни, в случай че е имало такива, са били компрометирани.

Но опитите за хакерски атаки против здравни и медицински организации се ускориха по време на пандемията от Covid-19, защото хакерите, вариращи от подкрепяни от страната шпиони до кибер нарушители, се стремят да получат най-нова информация по отношение на пандемията.

Преди време Ройтерс заяви по какъв начин хакери, свързани със Северна Корея, Иран, Виетнам, Китай и Русия, са били упреквани по обособени мотиви в опит да откраднат информация за ковид и за неговите евентуални лекувания.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР