Европейският парламент започна официална процедура по отнемане на имунитета на

...
Европейският парламент започна официална процедура по отнемане на имунитета на
Коментари Харесай

ЕП започна процедура по отнемане на имунитета на двама депутати

Европейският парламент стартира публична процедура по лишаване на имунитета на двама евродепутати, обвинени в нерегламентирани действия в корупционния скандал, засегнал институцията.

Искането на имунитетите на белгиеца Марк Тарабела и италианеца Андреа Коцолино е отправено от белгийската полиция. До петък Коцолино бе ръководител на парламентарланата делегация за връзки с африканския район Магреб. Тук влиза и Мароко, една от страните, за които се твърди, че са предложили пари в брой на политици, с цел да въздействат върху вземането на решения в Европейски Съюз.

Италианецът бе и член на комисията, проверяваща потреблението на шпионския програмен продукт Пегас от трети страни...

 
Имаме визия какво се е случило и някои членове са част от комисията за следствие на шпионския програмен продукт Пегас. Има въпрос, обвързван с Мароко, тъй като тази страна е обвинена, че е употребила софтуера Пегас против Европейски Съюз, президента Макрон и против премиера на Испания. Налице е основателно подозрение, че някои евродепутати са защитавали свои лични ползи, а също и такива на Мароко.
Саския Брикмон – евродепутат от Зелени/ЕСА

Социалистът Марк Тарабела, до неотдавна заместник-председател на делегацията за връзките с Арабския полуостров, отхвърля всякакво присъединяване в аферата. Той не е заявил пътешестване, платено от Катар, което е направил през 2020 година

Сега комисията по правни въпроси ще даде опция на двамата евродепутати да показват своите причини, преди настояването за снемане на имунитетите да бъде подложено на гласоподаване през февруари. Очаква се то да бъде задоволено. След това белгийските управляващи ще могат да разпитат двамата обвинени и да им издигнат обвинявания.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР