Европейският парламент все пак ще гласува позицията си по проекта

...
Европейският парламент все пак ще гласува позицията си по проекта
Коментари Харесай

Европейският парламент ще гласува новите правила за автотранспорта

Европейският парламент въпреки всичко ще гласоподава позицията си по плана за контролиране на работното време на професионалните водачи на камиони на сесията си идната седмица. Това излиза наяве от писмо на транспортния министър Росен Желязков, изпратено до българските евродепутати.

  Антонио Таяни е дал уверения, че пакетът „ Мобилност “ се отсрочва Антонио Таяни е дал уверения, че пакетът „ Мобилност “ се отсрочва
Председателят на Европарламента Антонио Таяни е уверил българския евродепутат Андрей Ковачев, че пакетът „ Мобилност “ се отсрочва и няма да бъде подложен...

В него минестърът приканва българските представители в Европейския парламент за общи дейности с всички единомислещи страни членки по Пакета за подвижност I, оповестиха от Министерството на превоза, осведомителните технологи и известията.

В писмото Росен Желязков акцентира, че отбраната на българския транспортен бранш е национална идея и е належащо да бъдат мобилизирани всички запаси за отстояването на националния интерес преди пленарното съвещание на Европейския парламент, което ще се организира на 25-28 март.

Министър Желязков дефинира включването на Пакета " Мобилност I " в предварителния дневен ред за идното съвещание като невиждан напън за налагането на дискриминиращи за българските транспортни превозвачи правила.
Росен Желязков, министър: Бих желал да подчертая, че регистрирам значимостта на подхванатите от Вас дейности, като за следващ път следва да покажем, че отбраната на българския транспортен бранш е национална идея.
Той отбелязва, че дейностите, които са ориентирани към банкрутиране на цялостен отрасъл освен в българската стопанска система, само че и в другите периферни страни членки, никога не са измежду главните европейски полезности.
Росен Желязков, министър: Нека да потвърдим, че нашият глас има своята тежест и продължим дружно да работим за опазване конкурентоспособността на българския транспортен бранш.
Той акцентира, че за актуалното писмо ще уведоми и сътрудниците си от Полша, Унгария, Литва и Латвия.

В предварителния дневен ред за пленарната седмица идната седмица пакетът " Мобилност I " към момента не е включен.

През януари Комисията по превоз на Европейския парламент отхвърли два от трите отчета от пакета " Мобилност " и поддържа предлагането камионите, извършващи товарни транспорти в Европейския съюз, да се връщат един път на три седмици в страната на регистрация на компанията.

 Комисията по превоз на Екологичен потенциал отхвърли два от трите отчета от пакета Комисията по превоз на Екологичен потенциал отхвърли два от трите отчета от пакета "Макрон "
Комисията по превоз на Европейския парламент отхвърли два от трите отчета от пакета "Мобилност " и поддържа предлагането камионите, извършващи тов...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР