Европейският парламент тази вечер ще обсъди, а утре ще гласува

...
Европейският парламент тази вечер ще обсъди, а утре ще гласува
Коментари Харесай

EП гласува нов призив за присъединяването на България и Румъния към Шенген

Европейският парламент довечера ще разиска, а на следващия ден ще гласоподава нов апел за присъединението на България и Румъния към Шенген до края на годината. Това сочи дневният ред за последното съвещание на евродепутатите преди лятната почивка, съобщи Българска телеграфна агенция.

 

Очаква се Екологичен потенциал да съобщи, че двете страни извършват нужните условия. Разширяването на Шенгенското пространство без гранични инспекции би направило Европейски Съюз по-силен, се декларира в проектодокумента. Допълва се, че отводът от приемането на двете страни се употребява за " антиевропейска агитация ".

 

Отбелязват се последствията за стопанската система и околната среда от оставането на двете страни отвън Шенген. Отправя се апел към Европейската комисия да реши разноските на България и Румъния, свързани с това, че са отвън пространството и да оцени опциите за финансово обезщетение.

 

В известие на Екологичен потенциал се регистрира, че евродепутатите неведнъж са подкрепяли присъединението на България и Румъния към Шенген. Последно това стана с резолюция от 5 октомври 2022 година и в спор на 14 декември предходната година.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР