Европейският парламент ще дебатира в сряда по темата за ареста

...
Европейският парламент ще дебатира в сряда по темата за ареста
Коментари Харесай

Европейският парламент ще обсъди в сряда ареста на Бойко Борисов

Европейският парламент ще дебатира в сряда по тематиката за ареста на ръководителя на ГЕРБ и някогашен министър председател Бойко Борисов. В дневния ред на евродепутатите в Страсбург тематиката попада под заглавие " Незаконно задържане на водача на опозицията в България ".

В известие на Народното събрание се прецизира, че разискването е " по настоящ въпрос, по искане на Европейската национална партия, в наличието на Европейската комисия и Съвета на Европейския съюз.

Евродепутатите от ГЕРБ са част от Европейската национална партия.

" Незаконното задържане на опозиционния водач в страна членка на Европейски Съюз е извънредно тежко нарушаване на върховенството на правото. И би трябвало европейските институции да дадат своята оценка. Затова ще има спор в европейския парламент. Ще има изказване на комисията и на съвета “, заяви Андрей Ковачев, евродепутат от ГЕРБ, ЕНП, представен от bTV.

" Няма да коментирал този обезверен ход на Борисов да ангажира европейските институции със своята предизборна акция, само че ще заявя ясно - твърдо се решени да го надигнем пред правораздаването. Той управляваше България 12 години, 12 години без правда, надзор с корупция пачки и кюлчета “, сподели Кирил Петков от Политическа партия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР