Европейският парламент съобщи, че предвижда следващата седмица да изслуша кандидата

...
Европейският парламент съобщи, че предвижда следващата седмица да изслуша кандидата
Коментари Харесай

ЕП се подготвя да изслуша и одобри още един нов еврокомисар

Европейският парламент заяви, че планува идната седмица да изслуша претендента на Нидерландия за нов еврокомисар Вопке Хукстра.

На 2 октомври Хукстра ще постави изпит пред парламентарната комисия по околна среда и евродепутати от комисиите по индустрия, проучвания и енергетика, по външни работи и по развиване.

Ако получи авансово утвърждение след изпита, кандидатурата на Хукстра ще бъде гласувана в пленарната зала в Страсбург на 5 октомври.

Хукстра се чака да бъде назначен за еврокомисар по въпросите на измененията в природата, откакто сънародникът му Франс Тимерманс се отдръпна на 22 август като заместник-председател на Европейската комисия, с цел да взе участие в национални избори.

Екологичен потенциал ще изслуша също зам.-председателя на Европейска комисия Марош Шефчович, който се планува да поеме друга част от досегашните отговорности на Тимерманс. Шефчович дава отговор за междуинституционалните връзки, като се чака да бъде претрупан и с въпросите на така наречен Зелена договорка за енергийния преход.

Гласуването на решение за разширение на неговите пълномощия е планувано също за четвъртък идната седмица.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР