Европейският парламент призова всички държави в ЕС да признават еднополовите

...
Европейският парламент призова всички държави в ЕС да признават еднополовите
Коментари Харесай

Задължиха всички държави в ЕС да признаят еднополовите бракове

 Европейският парламент прикани всички страни в Европейски Съюз да признават еднополовите бракове и партньорства и по този начин да подсигуряват на тези хора същата независимост на придвижване и напредване като на останалите. Резолюцията беше призната във вторник с 387 гласа " за ", 161 " срещу " и 123 " въздържал се ".

Резолюцията споделя, че браковете или записаните партньорства, подписани в една страна членка, би трябвало да бъдат признавани във всички тях по идентичен метод, а съпрузите и сътрудниците от един и същи пол би трябвало да бъдат третирани по същия метод като останалите.

Става дума за признание на бракове и партньорства, подписани в други страни, а не искане към страните да разрешат сключването на своя територия на такива бракове и партньорства.

Резолюцията приканва всички страни от Европейски Съюз да одобряват лицата, посочени в акта за раждане на детето, за негови законни родители.

Европейският парламент прикани Европейската комисия да предприеме дейности срещу Румъния, Унгария и Полша за нарушение на полезностите на Европейски Съюз, тъй като трите страни лимитират тези права.

От българските представители " за " гласоподаваха евродепутатите Сергей Станишев и Елена Йончева от Българска социалистическа партия, Атидже Алиева-Вели, Илхан Кючюк и Искра Михайлова от Движение за права и свободи, както и Радан Кънев от " Демократична България ".

Въздържаха се представителите на ГЕРБ Андрей Ковачев и Андрей Новаков. Против резолюцията гласоподаваха техните съпартийци Асим Адемов, Александър Йорданов, Емил Радев и Ева Мейдел, както и Ангел Джамбазки и Андрей Слабаков от Вътрешна македонска революционна организация.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР