Европейският парламент прие закон, който дава на ЕС възможност да

...
Европейският парламент прие закон, който дава на ЕС възможност да
Коментари Харесай

Европейският парламент затяга регулациите срещу китайските ментета

Европейският парламент одобри закон, който дава на Европейски Съюз опция да затегне регулациите против евтиния китайски импорт.
Законът, който се приготвяше в продължение на седем години, вкарва нов способ за сформиране на антидъмпингови мита на вносни артикули от трети страни, които демонстрират неприятно качество на международния пазар. Той също по този начин разрешава на управляващите да вземат поради стандартите за запазване на околната среда и условия на труд, когато сформират размера на митата.
Според еврокомисаря по търговията Сесилия Малмстрьом измененията „ ще подсигуряват, че европейската промишленост остава добре готова, с цел да се оправи с нелоялната конкуренция “.
Преди вота китайското министерство на търговията съобщи, че новите европейски антидъмпингови ограничения няма да са в сходство с разпоредбите на Световната комерсиална организация (СТО).
Новите ограничения би трябвало да компенсират следствията от даването на Китай на така наречен статут на пазарна стопанска система в СТО, което ще направи по-трудно доказването на противозаконни търговски практики от страна на Пекин.
Когато Пекин се причисли към СТО през 2001 година беше посочено, че страните в организацията ще я третират като страна без пазарна стопанска система в продължение на 15 години. Така Европейски Съюз и други страни от СТО си резервират пълномощията едностранно да вкарват антидъмпингови закони, без да нарушават правилника на СТО.
Този период изтече в края на предходната година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР