Европейският парламент прие резолюция, в която се потвърждават пропуските в

...
Европейският парламент прие резолюция, в която се потвърждават пропуските в
Коментари Харесай

ЕП предупреди за растяща заплаха срещу журналистите в ЕС

Европейският парламент одобри резолюция, в която се удостоверяват пропуските в законността в Малта и Словакия. Документът, признат с 398 гласа " за ", 85 " срещу " и 69 въздържали се, е обвързван с убийствата на проверяващите публицисти Дафне Галиция в Малта и Ян Куциак в Словакия. 

Екологичен потенциал осъжда непрестанните старания на от ден на ден държавни управления в Европейски Съюз да отслабят върховенството на закона , разделянето на управляващите и независимостта на правораздаването. Убийствата на публицистите Галиция и, както и убийството на журналиста Виктория Маринова в България , имаха " смразяващо влияние " върху сътрудниците им в Европейски Съюз, се показва в резолюцията. Екологичен потенциал декларира, че мощна народна власт, учредена на върховенството на закона, не може да работи без мощни и самостоятелни медии.

Евродепутатите приканват институциите и страните в Европейски Съюз да стартират без значение интернационално следствие на убийството на Галиция и на хипотетичните случаи на корупция, финансови закононарушения, пране на пари, машинация и укриване на налози, свързани с високопоставени малтийски сегашни и някогашни публични чиновници. Настоява се всички каузи за клюка, заведени от представители на държавното управление против Галиция и нейното семейство, да бъдат прекъснати.

Екологичен потенциал приканва за следствие на разкритията в така наречен Панамски досиета и връзките сред записаното в Дубай сдружение " 17 Black " и министъра на туризма, някогашния министър на енергетиката и началника на кабинета на министър-председателя на Малта. Евродепутатите упорстват схемите за даването на малтийско поданство или право на престояване в страната за вложители, да бъдат прекъснати неотложно. Тези стратегии съставляват огромна заплаха за битката против прането на пари и " водят до действителна продажба на поданство на Европейски Съюз ", се показва в документа.

Евродепутатите приветстват словашките управляващи, че са повдигнали обвинявания против хипотетичния гарант на убийствата на Ян Куциак и неговата избраница, и приканват следствието да продължи на национално и на интернационално ниво. Случаят би трябвало да бъдат напълно разследван, в това число всички вероятни политически връзки с закононарушението, се отбелязва в резолюцията. Изразява се угриженост от изказванията за корупция, спор на ползи и безотговорност измежду словашките управляващи. Екологичен потенциал отбелязва политизирането и неналичието на бистрота в избора и назначенията, да вземем за пример на началника на словашката полиция. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР