Европейският парламент прие резолюция с препоръки към съвета на ЕС

...
Европейският парламент прие резолюция с препоръки към съвета на ЕС
Коментари Харесай

Европарламентът определи Русия като основен източник на дезинформация в Европа

Европейският парламент одобри резолюция с рекомендации към съвета на Европейски Съюз и представителя по интернационалните въпроси Федерика Могерини за стратегическата връзка на Европейски Съюз във връзка с противодействието на пропагандата.
 Европарламентът утвърди прекъсването на Северен поток 2 и въвеждането на нови наказания против Русия  Кои английски медии прокарват съветската агитация
Да се увеличи информираността за дезинформационните акции на Русия, които съставляват главен източник на подправени вести в Европа, гласи една от рекомендациите. Те са подкрепени от 489 гласа, 148 депутати гласоподаваха „ срещу “ и 30 се въздържаха.

В документа се предлага да бъдат създадени юридически рамки както на равнище Европейски Съюз, по този начин и на интернационално ниво, с цел да се противодейства на хибридните закани, в частност на кибер- и осведомителната война.

Съветът на Европейски Съюз и ръководителя на дипломацията Могерини са призовани да плануват съответни наказания по отношение на виновните за организирането и провеждането на такива акции, което е неотложно, а за това свидетелстват враждебните дейности в тези области от страна на държавни и неправителствени субекти.

В този документ Европейският парламент осъжда изрично всички все по-агресивни дейности на Русия, Китай, Иран, Северна Корея и други страни, които желаят да отслабят или да срутен нормативните основи и правила на европейската народна власт и суверенитета на всички страни от „ Източното партньорство “, а също и да въздействат на изборите, и да подкрепят екстремистките придвижвания.

Като сполучлива процедура е избран комплексът от ограничения, признат от НАТО за противопоставяне на новите типове хибридни закани. Признавайки резултатите, реализирани от контра-пропагандистката конструкция на Европейската външно-политическа работа East StratCom, евродепутатите приканват тази профилирана група да се преобразува в пълноценно поделение, с цел да стане още по-значима. Те упорстват трите профилирани групи за стратегическа връзка в East StratCom да бъдат подкрепени финансово и с човешки запаси, с цел да се усили значително техният капацитет, успеваемост, професионализъм, да се укрепи институционалният им статус, да се усъвършенства качеството на работата им, а също и да бъдат предпазени от политическа интервенция управляващите и страните, подкрепящи съветската дезинформация.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР