Европейският парламент прие решение, с което прекрати правомощията на Ева

...
Европейският парламент прие решение, с което прекрати правомощията на Ева
Коментари Харесай

Катаргейт: Ева Кайли вече не е зам.-председател на Европейския парламент

Европейският парламент одобри решение, с което приключи пълномощията на Ева Кайли като заместник-председател на институцията. Решението бе утвърдено с 625 гласа " за " при един " срещу " и двама въздържали се.
Още по темата
В известие на Екологичен потенциал се отбелязва, че решението е обвързвано с следствието на белгийските управляващи, които задържаха и повдигнаха обвиняване против Кайли и още трима души за присъединяване в незаконна група за корупция и лобизъм в интерес на Катар. Адвокатът на Кайли упорства, че тя е почтена.


По-рано предсвъв вторник предателският съвет на Екологичен потенциал одобри единомислещо сходно решение, както и изказване, в което изрази дълбока угриженост от разкритията на белгийските управляващи. Ръководителите на Екологичен потенциал означават, че ще подхващат вътрешна инспекция и няма да пестят старания за възобновяване на цялостното доверие в институцията.

Следобед евродепутатите още веднъж ще обсъдят случая, а на следващия ден се планува да одобряват резолюция.

Ева Кайли е в ареста в Брюксел по корупционния скандал, именуван още " Катаргейт ". За аферата по високите етажи в Брюксел се разбра предишния в петък, а ананализатори го дефинират като най-тежкия в Европейски Съюз през последните години.

В него съществени герои са гръцки и италиански политици и домакинът на Световното състезание по футбол - Катар. Подозира се, че Катар е опитал да повлияе върху политическите или икономическите решения на Европарламента с пари.

Заради абсурда председателката на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен разгласи, че предлага основаването на етичен орган, а регистърът на срещите на еврокомисарите ще бъде подложен на инспекция. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР