Европейският парламент прие призив за мащабно увеличение на военната помощ

...
Европейският парламент прие призив за мащабно увеличение на военната помощ
Коментари Харесай

Евродепутатите призоваха за мащабно увеличаване на военната помощ за Украйна

Европейският парламент одобри апел за огромно нарастване на военната помощ за Украйна с 504 гласа " за ", 26 " срещу " и 36 въздържали се.

Екологичен потенциал приканва всички страни и интернационалните организации да осъдят изрично фиктивните референдуми в Украйна и опита на Русия да завладее територии  със мощ.

Евродепутатите приканват страните от Европейски Съюз да одобряват спомагателни строги наказания в отговор на тези дейности, се показва в известие на Екологичен потенциал.

Според тях е належащо предоставяната военна помощ да бъде съобразена с потребностите на украинските управляващи . " Колебаещите се " страни в Европейски Съюз т рябва да дават обективен дял от военна помощ, нужна за по-бързо привършване на войната, декларират евродепутатите.

Те дефинират заканите на съветския президент Владимир Путин за приложимост на нуклеарно оръжие като безотговорни и рискови и упорстват за бърз отговор, в случай че бъдат изпълнени. Всеки опит на Русия да показа нападенията над завзетите земи като нахлуване против Русия и затова като съображение за нуклеарно нахлуване е противозаконен, голословен и няма да възпре Европейски Съюз да продължи да дава помощ на Украйна за нейната самозащита, написа в резолюцията.

Екологичен потенциал осъжда военната готовност в Русия и ограниченията, принуждаващи жителите на краткотрайно превзетите области в Украйна да служат във въоръжените или помощните сили на Русия - деяние, което Четвъртата Женевска спогодба не разрешава . За опазване на стабилността в Южен Кавказ и Централна Азия Екологичен потенциал чака увеличение на поддръжката за страните от района, където има приток на съветски жители, изключително Грузия, Казахстан, Узбекистан, Армения и Киргизстан.

Евродепутатите допълват, че има от ден на ден догатки, че повредите по газопровода " Северен поток " се дължат на съгласувани и умишлени дейности от " държавен участник ".

Според тях това е следващо доказателство какъв брой рискова е политиката на възходяща взаимозависимост от съветските изкопаеми горива.

Екологичен потенциал приканва за основаване на ad hoc интернационален арбитражен съд за нападението против Украйна за наказателно гонене на " Путин и всички съветски цивилни и военни чиновници и техните марионетки, виновни за управлението, започването и реализирането на войната в Украйна ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР