Европейският парламент прие новия стандарт за емисиите на превозни средства

...
Европейският парламент прие новия стандарт за емисиите на превозни средства
Коментари Харесай

Европарламентът задължи всеки автомобил да има екологичен паспорт

Европейският парламент одобри новия стандарт за излъчванията на транспортни средства " Евро 7 ", за леките коли условията съвсем не се трансформират
Европейският парламент одобри на настоящата си сесия постигнатото съглашение със Съвета по отношение на регламента, който визира леките, лекотоварните, тежкотоварните коли и камионите в региона на екологичните правила за излъчвания " Евро 7 ". Предвижда се транспортните средства да дават отговор на новите стандарти за по-дълго време, като подсигуряват, че ще останат по-чисти през целия си витален цикъл.

За всяко транспортно средство ще бъде възложен екологичен паспорт, който съдържа информация за екологичните индикатори сега на регистрацията (като пределни стойности на излъчванията на замърсители, излъчвания на въглероден диоксид, разход на гориво и електрическа енергия, пробег в електрически режим на задвижване, продължителност на батерията).

Ползвателите на транспортни средства също ще имат достъп до настояща информация по отношение на разхода на гориво, положението на редовност на акумулаторните акумулатори, излъчванията на замърсители и друга съответна информация, генерирана от бордовите системи и сензорите.

Документът бе признат с 297 гласа " за ", 190 гласа " срещу " и 37 гласа " въздържал се ", съобщи специфичен делегат на Българска телеграфна агенция.

В текстовете е записано, че за леките коли и микробусите ще се запазят актуалните условия по стандарт " Евро 6 " за тестване и граничните стойности на излъчванията на отработили газове. За рейсовете и камионите ще се ползват по-строги гранични стойности за излъчванията на отработили газове, измерени в лаборатории и в действителни условия на шофиране, като в същото време се запазят актуалните условия за тестване по " Евро 6 ".

За първи път стандартите на Европейски Съюз ще включват гранични стойности на излъчванията на спирачни частици (PM10) за леки и лекотоварни коли и минимални условия за експлоатационните характерности за продължителност на акумулаторните акумулатори в електрическите и хибридните коли.

" Успешно постигнахме баланс сред екологичните цели и жизненоважните ползи на производителите. Искаме да осигурим достъпността на новите, по-малки коли с мотори с вътрешно горене за националните клиенти и в това време да дадем опция на автомобилната промишленост да се приготви за предстоящата промяна на бранша ", съобщи по отношение на признатите текстове докладчикът от Чехия Александър Вондра, който е от Групата на Европейските консерватори и реформисти в Екологичен потенциал. Той добави, че Европейски Съюз ще " обърне внимание и на излъчванията от спирачките и гумите, и ще подсигурява по-голяма устойчивост на батериите ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР